deurvanger

Een deurvanger kan eigenlijk niet ontbreken in jouw woning of bedrijfspand en biedt vele voordelen. Het is ideaal voor ruimtes waar rust en concentratie nodig is. Wij vertellen jou 7 voordelen van een deurvanger.

1. Eindelijk rust

Met een deurvanger heb je eindelijk rust, aangezien jouw deur geruisloos en automatisch sluit. Je hoeft je daar dus geen zorgen meer over te maken. Daardoor is een deurvanger ook wel ideaal geschikt voor ruimtes met rust en concentratie, denk aan ziekenhuizen en kantoortuinen. Ook zal je geen conflicten en gedoe met je buren hebben, aangezien zij ook niet meer gestoord worden door een dichtslaande deur.

Verder is het ook ideaal voor als je thuiswerkt, een boek leest, TV kijkt of in alle rust een yogales wil volgen. Wel zal je de deur met een bepaalde trekkracht moeten openen, deze is gelijk aan de sluitkracht. Hoe hoger de sluitkracht, hoe meer moeite je dus zal moeten doen om de deur te openen. Verder zorgt een deurvanger voor een betere klimaatbeheersing bij bijvoorbeeld scholen, restaurants en koelcellen. Daar kan het dus ook zeker ideaal voor zijn.

2. Vrijheid in zelf bepalen

Met een deurvanger heb je ook veel vrijheid. Zo kan je de deur in elke gewenste positie vastzetten. Wil je het huis dus laten doorluchten, dan kan dat met een deurvanger. Met een deurvanger valt de deur met een bepaalde sluitsnelheid dicht en kan je hem nog vastzetten in elke gewenste stand, dat zijn twee voordelen in één. Ook kunnen kinderen en dieren hierdoor gemakkelijk in- en uitlopen en hoef je niet de hele tijd kracht te zetten om de deur te openen.

Daarnaast heb je deurvangers met verstelbare sluitsnelheid. Deze zijn zeer goed geschikt voor gebouwen waar vandalisme en misbruik voorkomt, zoals scholen en gevangenissen. Maar daarnaast kan het ook voor in huis, aangezien je dan flexibeler bent in de toepassingsmogelijkheden. Zo kan je de deur langzaam of juist snel laten sluiten, net wat jij wilt.

3. Eenvoudige montage

Naast gemak biedt het ook een eenvoudige montage. Een deurvanger heb je dus in een paar stappen zelf op de deur gemonteerd. Let er wel op dat de deurvanger de weerstand van eventuele strips op de deur aankan, anders zal je de strips moeten vervangen. Vervolgens zet je de haak en de deurvanger vast. Je kan hierbij eventueel de remweg verkleinen en de sluitzijde vergroten. Al met al moet het jou dus zeker lukken.

Ben je zelf niet technisch of handig genoeg? Dan kan je altijd de buren, een kennis, vriend of familielid vragen die wel handig is en hem even komt monteren. Als het echt niet anders kan, kan je altijd een timmerman inhuren, maar dit hoeft dus niet. Als de instructies goed opgevolgd worden en je kent wel iemand die het zou kunnen, vraag diegene dan, want je bespaart er veel geld mee.

4. Diverse kleuren en modellen

Een deurvanger heb je in diverse kleuren, zoals zwart, zilvergrijs en wit. Je kan dus een passende deurvanger voor bij jouw deur of interieur kiezen. Hierdoor valt hij minder op. Daarnaast valt hij ook al niet veel op, doordat hij bovenaan de deur geplaatst wordt. Dit is dus ideaal en hierdoor heb je geen lelijke uitstraling van jouw deur.

Ook heb je deurvangers in diverse merken. De bekendste zijn Dulimex en Dictator. Deze verschillen ook weer qua model, waardoor je zelf het model kan kiezen. Zo zijn de Dulimex deurvangers wat compacter en moderner en de Dictator deurvangers iets groter. Wel zijn ze beide kwalitatief goed en heeft de Dictator weer andere kleuren deuropvangers dan Dulimex. Bovendien zijn ze ook weer voor diverse deuren geschikt, afhankelijk van het merk en model.

5. Veiligheid

Een deurvanger biedt ook zeker veiligheid in huis. Zo kan niemand erover struikelen, aangezien hij bovenaan de deur gemonteerd wordt. Hij zit dus niet in de weg en bezorgd geen gevaar. Daarnaast verkleind het de kans dat er vingers tussen de deur komen. Tuurlijk is de kans er nog, maar hoe langzamer de deur sluit, hoe groter de kans is dat je toch nog op tijd je vingers wegtrekt.

Dit maakt een deurvanger dus ook zo kindvriendelijk. Geen huilende kinderen meer in huis, omdat ze hun vingers tussen de deur hebben. Verder heb je zelf ook profijt ervan, omdat je zelf je vingers er niet zo snel tussen krijgt en geen last hebt van een lelijke deurvanger onderaan je deur. Al met al biedt een deurvanger dus voldoende veiligheid.

6. Voor alle deuren

Verder is een deurvanger voor alle deuren geschikt. Zo heb je ze met verschillende sluitkrachten. Hoe hoger de sluitkracht, hoe zwaarder de deur kan zijn. Een sluitkracht van 80N is dus geschikt voor hele zware deuren. Een sluitkracht van 20N voor lichte deuren. Verder is de deurbreedte ook van belang. Bij elke deurvanger staat voor welke deuren hij geschikt is, bijvoorbeeld maximaal deurgewicht 100 kg en deurbreedte 1250 mm. Dit is bovendien erg veel, waardoor een deurvanger op wel bijna elke deur past.

Daarnaast heb je ze voor terugliggende, gelijkliggende en opdekdeuren. Terugliggende deuren zijn deuren waarbij het kozijn uitsteekt en de deur terugvalt. Bij een opdekdeur is het precies andersom, de deur valt gedeeltelijk op het kozijn. En bij een gelijkliggende deur ligt het kozijn gelijk aan de deur. Voor deze deuren heb je speciaal geschikte deurvangers, waardoor er voor elke deur wel een deurvanger is die past.

7. Vervangbare onderdelen

Het laatste voordeel is dat diverse onderdelen van de deurvanger vervangen kunnen worden. Is de haak aan vervanging toe, omdat deze versleten is? Dan kan je hem eenvoudig vervangen. Je koopt gewoon een losse, nieuwe haak. Dit geldt echter wel alleen voor het merk Dulimex. Daarnaast is dit ook ideaal voor als je een nieuwe deur krijgt of gaat verhuizen. Je kan dan je oude deurvanger meenemen en vervolgens op die deur plaatsen met eventueel een andere, geschikte haak.

Verder kan je ook de cilinders verwisselen, als deze kapot gaan. Zo hoef je dus niet helemaal een nieuwe deurvanger aan te schaffen en bespaar je onnodige kosten. Al met al hoef je een deurvanger dus niet meteen weg te gooien als deze kapot is. Check eerst wat er kapot is en ga dan pas beslissen. Misschien kan je het toch nog vervangen.

Nu je alle voordelen weet, is het tijd om een deurvanger aan te schaffen. Neem dus een kijkje bij het diverse aanbod en kies een geschikte deurvanger voor jouw deur. Zo kan je van alle rust gaan genieten!