Wanneer we de daken in een stedelijke omgeving bekijken kunnen we vaststellen dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van een bepaald groendak. Van alle verschillende groendaken die er bestaan is voornamelijk het zogenaamde sedumdak ongelofelijk populair. Het realiseren van een dergelijk dak kan zeer eenvoudig gebeuren. Dat is echter niet alles. Daarnaast is van sedum vetplanten ook bekend dat ze over een uitstekende weerstand beschikken tegen alle mogelijke weersomstandigheden. In ieder geval, overweeg jij ook de realisatie van een groendak? Dan kan het zeker een aanrader zijn om het gebruik van sedum vetplanten te overwegen! Waarom dat nu precies het geval is laten we je graag ontdekken hieronder op deze pagina.

1.) Een sedumdak verbetert het isolerende karakter van je dak

In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat het aanleggen van een sedumdak ervoor zorgt dat je kan rekenen op een verbeterd isolerend karakter voor wat het dak van je woning betreft. In de praktijk is het zo dat veel mensen de impact van een slecht isolerend dak zwaar onderschatten. Tijdens de wintermaanden is het namelijk zo dat een slecht geïsoleerd dak er niet in slaagt om de warmte binnen en de koude buiten te houden. Tijdens de warme zomermaanden biedt het dak dan weinig tot geen bescherming tegen de warme temperaturen die buiten merkbaar zijn. Het aanleggen van een zogenaamd sedumdak kan ervoor zorgen dat het isolerende karakter wordt verbeterd. 

2.) Sedum vetplanten zijn ongelofelijk sterk 

Bij het aanleggen van een groendak is het zo dat er een keuze kan worden gemaakt tussen verschillende soorten groen. Veel mensen denken dat eender welke planten zich goed lenen om gebruikt te worden in een groendak. Dat is echter niet correct. Het is vooral van belang om er rekening mee te houden dat het groen dat zich op je dak bevindt nog meer wordt blootgesteld aan de extreme weersverschijnselen in vergelijking met de situatie waarin ze op de grond worden geplaatst. Dit betekent dat er in het bijzonder moet worden gekeken in de richting van echt sterke en kwalitatieve planten. De keuze voor sedum vetplanten is dan bij de meeste mensen al snel gemaakt. 

Sedum vetplanten staan erom bekend nauwelijks hinder te ondervinden van meer extreme(re) weersomstandigheden. Dit betekent dat het dak van je woning altijd over een prachtige, aantrekkelijke uitstraling zal beschikken. Wil je dus met andere woorden niet veel omkijken meer hebben naar je groendak en wil je er graag op kunnen rekenen dat deze haar meest optimale uitstraling langdurig kan blijven behouden? Dan is de keuze voor een sedumdak al snel gemaakt.

3.) Ook de omgeving profiteert een beetje mee

Het realiseren van een sedumdak is niet alleen interessant voor jezelf, maar ook voor de omgeving. Het is namelijk zo dat ze er als groendak voor zorgt dat er een vermindering wordt gerealiseerd van de CO2-uitstoot. Bovendien is het zo dat deze daken er ook in slagen om de hoeveelheid fijnstof in de lucht in te perken. Dit alles heeft als gevolg dat de luchtkwaliteit ook in een stedelijke omgeving sterk kan worden verbeterd wanneer er gebruik wordt gemaakt van groendaken. Liever geen sedumdak maar een groendak? Bij Topgroen kun je ook een groendak bestellen.