Inbouwspots zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Ze verschillen in afmetingen, vormgeving, kleur, lichtopbrengst en lichtkleur. Daardoor is de keuze aan spots erg groot en is het soms lastig om de goede spot te vinden. Laat je daardoor echter niet weerhouden, want de voordelen van LED inbouwspots ten opzichte van conventionele spots zijn groot. LED spots zijn ten eerste zeer energiezuinig. Bij spots die de hele dag branden kun je per jaar wel 10 euro aan elektriciteit per spot besparen. LED inbouwspots gaan ook heel lang mee, vaak wel 15 jaar.

LED inbouwspots zijn waterdicht

Het toepassingsgebied van inbouwspots is groot. Je kunt er een hele ruimte mee verlichten, maar ook objecten accentueren. Inbouwspots worden ook veel toegepast in badkamers. Eén van de voordelen van een LED spot ten opzichte van een ouderwetse spot is dat deze waterdicht is. Hij gaat dus niet kapot door het vocht van het douchen en er is ook geen kans op kortsluiting. Doordat de spots in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn kun je precies voor de sfeer kiezen die jij prettig vindt. Het maken van een keuze is door het grote aanbod niet zo eenvoudig. Om je te helpen staat op de site van Lightexpert een handige verkoopwijzer.

Minder kans op brand met LED spots

Eén van de grootste nadelen van conventionele spots is dat deze erg veel warmte produceren. Doordat de spots in een kleine ruimte worden ingebouwd wordt het daar erg heet. De warmte kan niet gemakkelijk weg en als het op de spots na een aantal jaren stoffig wordt stijgt de kans op het ontstaan van brand. Met LED inbouwspots is die kans er niet. Die worden nauwelijks warm en daardoor ontstaan er geen gevaarlijke situaties. Ook dat is, naast alle andere voordelen, een reden om voor LED inbouwspots te kiezen.