De led lamp biedt vele voordelen ten opzichte van de ouderwetse gloeilamp. Zo zijn led lampen voordelig, gaan ze langer mee en brengen ze weinig schade toe aan het milieu. Bovendien worden ze niet warm en zijn ze daarom te allen tijde aan te raken wanneer u ze in of uit wilt schroeven. Vanwege de toenemende vraag zijn er steeds meer winkels en webshops die zich specialiseren in led verlichting.

Led lampen in alle soorten en maten

Led lampen zijn er in alle soorten en maten. Voor alle traditionele lampen bestaat wel een passend alternatief. Zo zijn er led lampen in de vorm van gloeilampen, schijnwerpers, tl-buizen en nog veel meer. Om de led lampen aan te sluiten heeft u ook enkele accessoires nodig, zoals schakelaars en stekkers. U kunt uw led lamp ook uitrusten met een dimmer, waarmee u de sterkte af kunt stemmen. Deze accessoires zijn samen met de led spot te koop in de meeste gespecialiseerde winkels of webshops. Vaak worden deze accessoires er standaard bijgeleverd.

Nog meer energie besparen

Led verlichting staat bekend om haar duurzaamheid. Hoewel led lampen over het algemeen duurder zijn dan traditionele lampen, besparen ze zoveel energie dat de kosten binnen twee jaar zijn terugverdiend. Om nog meer te besparen kunt u dimbare lampen aanschaffen. Meestal zijn led lampen erg fel, dus de meeste mensen zullen de voorkeur geven aan gedimd ligt. Bij dimbare lampen kunt u de sterkte op uw eigen wensen afstemmen. Led strips en inbouwspots zijn ook handige manieren om met relatief weinig stroom hele ruimtes te verlichten. Al deze producten zijn eenvoudig via het internet te bestellen.

6