Wil je ook een nieuwe eetkamer tafel voor in het nieuwe jaar? Dan ben je vast benieuwd naar wat op dit moment het aanbod is. In dit artikel lees je dé trends van vorig jaar die naar verwachting ook in 2022 nog populair zullen blijven. In 2021 vallen er een paar dingen op. Ten eerste is de industriële stijl nog altijd helemaal hip. Dit zag je in woonmagazines, op TV en op social media accounts. Ten tweede kochten steeds meer mensen een ronde eettafel voor in de woonkamer. Ten derde was een nieuwe trend het visgraatpatroon op het tafelblad. En, wist je dat steeds meer mensen creatief aan de slag gingen met een tweedehands eetkamer tafel?

Eetkamer tafel met robuust gekruiste poot 

Het afgelopen jaar was een industriële stijl interieur nog steeds populair. Hierbij kun je denken aan metaalkleuren, zichtbare buizen en veel grijstinten. Er was één soort eetkamer tafel die perfect paste bij een industrieel ingerichte woonkamer. Dit was de grote rechthoekige tafel met dikke gekruiste poten. Een blad van deze tafel is vaak van een dikke plank hout gemaakt, soms met de bast er nog op. Deze soort eetkamer tafel komt overeen met de tinten van een woonkamer die industrieel ingericht is. Om de eetkamer tafel helemaal goed te laten matchen met de rest van de kamer kun je het hout van het blad overeen laten komen met andere elementen van hout, bijvoorbeeld een kast of een rek aan de muur.

Een ronde eetkamer tafel met spinpoot 

Nog een trend die het goed deed in iedere ruimte was een ronde eetkamer tafel met spinpoot. Een spinpoot is in principe bijna altijd gemaakt van metaal. Deze tafelpoot wordt steeds meer gebruikt. Niet alleen bij ronde tafels, maar ook bij ovale en rechthoekige tafels. De spinpoot heeft een paar belangrijke voordelen. Zo kun je gemakkelijk een eetbank plaatsen aan een kant van de tafel. Als je een eetkamer tafel met normale poten hebt, kun je minder snel een bank plaatsen die je onder de tafel kunt aanschuiven omdat de poten aan de zijkant in de weg zitten. Een ronde eetkamer tafel met spinpoot was in 2021 dus hét ontwerp voor mensen die van veel beenruimte wilden genieten. 

Visgraatpatroon op je tafelblad? 

Je kent een visgraatpatroon natuurlijk wel van veel vloeren of betegelde badkamers. Maar, wist je dat je een visgraatpatroon ook makkelijk kan toepassen op meubilair? Deze trend is aan het begin van het jaar overgewaaid naar tafelbladen van bureaus, planken en dus ook eetkamer tafels. Het leuke is dat je een eetkamer tafel met dit patroon in allerlei kleuren kunt krijgen. Zo kun je een eetkamer tafel blad met visgraatpatroon kiezen in een warme houttint, een zwart gelakt visgraatpatroon of een gebleekte. Zo kun je helemaal zelf weten wat het beste bij de rest van je interieur past.

Duurzaam aan de slag met verf en lak

Voor mensen met tijd, handigheid en creativiteit: je kunt dit ook zelf doen. Veel mensen kochten afgelopen jaar een vintage tafel bij de kringloop. Het werkblad kun je gemakkelijk zelf een kleurtje geven of schuren. Zelf meubels verbeteren gaat natuurlijk nooit uit de mode. Daarom is duurzaam aan de slag gaan met tweedehands meubilair ook nog altijd een tip voor alle creatievelingen in 2022. Wat kosten betreft moet je uiteraard de aankoop van gereedschap bij de prijs van de tafel optellen.