Ongediertebestrijding

Alle woningbezitters hopen dat het nooit zo ver komt, maar de kans is aanzienlijk dat je er niet helemaal aan kunt ontkomen: ongedierte in huis. Nu is de ene vorm van ongedierte natuurlijk de andere niet, maar feit is dat je deze diertjes simpelweg niet in huis moet willen hebben. Het kan voor overlast zorgen of zelfs een ontwrichtende uitwerking op je dagelijkse leven hebben. Met behulp van professionele ongediertebestrijding kun je evenwel problemen snel en doeltreffend oplossen. Lees hieronder over drie soorten ongedierte die in Nederland vaak voorkomen.

Ongediertebestrijding

Muizen en ratten

Vooral muizen komen in de winter vaak woningen en andere gebouwen binnen. Dit omdat ze bij koude buitentemperaturen nog weleens beschutting willen zoeken. Muizen mogen dan wel schattig ogen, voor je woning zijn ze dat zeker niet. Ze kunnen knagen aan kabels en meubels, laten keutels achter en kunnen eventueel ziektes verspreiden. Een smerige en soms zelfs gevaarlijke bedoening dus, waarbij eigenlijk altijd een deskundige ongediertebestrijder moet worden ingeschakeld. Want waar je een enkele muis spot, daar zitten er op onzichtbare plekken meestal nog veel meer.

Insecten: vooral wespen

Als in de natuur of desnoods in je tuin een paar wespen rondvliegen, dan is dat nog wel acceptabel. Dit verandert echter compleet wanneer je een wespennest in huis hebt. Dit is meer dan alleen vervelend; het is zelfs ronduit gevaarlijk. Een wespennest is het ultieme voorbeeld van een soort ongedierte dat je nooit zelf mag proberen te bestrijden. Een professional inschakelen is het enige dat je kunt doen. Deze zal de wespen en het nest an zich op meedogenloze wijze uitschakelen.

Bedwantsen en zilvervisjes

Kleine, ongevleugelde diertjes als bedwantsen en zilvervisjes zijn beduidend onschuldiger dan wespen en muizen, maar dat wil nog niet zeggen dat je ze in huis wilt. Erg hygiënisch is het natuurlijk niet, zeker als deze diertjes zich in bed nestelen, hetgeen vooral bedwantsen graag doen. Kleine aantallen kun je eventueel zelf bestrijden, met grote aantallen is expertise van buitenaf gewenst.

Houtworm

Als we over houtworm spreken, dan bedoelen we in feite de larven van houtwormkevers. Deze ogen misschien niet gevaarlijk voor mensen, maar in deze onderschatting zit juist het gevaar. Mocht houtworm zich namelijk nestelen in houten spullen, dan kunnen ze – als je ze maar lang genoeg hun gang laat gaan – uiteindelijk het object zowat vernietigen. Als het dan gaat om een cruciaal onderdeel in je huis, dan heb je een reëel instortingsgevaar.

Ongediertebestrijding

Kakkerlakken

Kakkerlakken komen gelukkig relatief weinig voor in Nederland. Deze ongure diertjes houden vooral van warme en vochtige omgevingen. Vooral in de zomer is het dus toch niet onmogelijk kakkerlakken in huis te krijgen. Ze worden vooral aangetrokken door plekken (huizen) waar het dus warm en vochtig is. Ook onhygiënische plaatsen vol etensresten zijn aanlokkelijk voor deze ongewenste indringers. Helaas planten kakkerlakken zich razendsnel voort. En mocht je eenmaal een plaag hebben, dan kun je hier zelf niet meer tegen optreden en is het inzetten van een professional dus de enige oplossing.