Laat me je de stad tonen, waar van ik ben gaan houden. De eerste zin uit het beroemde Rotterdam lied van de RMES House band. Dit nummer neemt je mee door Rotterdam. Ze beginnen op de Weena (met haar hoge flatgebouwen). Daarna loop je de omgekeerde Marathon van Rotterdam en kom je uit bij het Hofplein, de wereldberoemde fontein midden in de stad. Van hier naar rechts kom je langs het statige Stadhuis de plek waar Aboutaleb nog steeds de hoogste positie bekleed. De straat die de Coolsingel kruist is de meent de dure winkel straat van Rotterdam. Ze lopen door naar de Koopgoot en via de gegraven winkelstraat bij Leuvehaven. Een verwijzing naar het Rotterdam standbeeld van Zadkine dat na de oorlog is neergezet blijft prachtig.

De markthal

Wat ik nou echt mis in dit lied en dat komt omdat het gebouw jonger is dan het lied zelf is de markthal. De Markthal is sinds het gebouwd is een trekpleister voor toeristen maar ook een oog vanger in de skyline van Rotterdam. Hoewel Rotterdammers de Markthal te duur vinden zijn er maar weinig Nederlanders die de Markthal nog nooit hebben aan gedaan. In de Markthal kun je allerlei kruiden vinden maar ook vis en eigenlijk alles wat je op de Rotterdamse markt ook kan vinden. Alleen dan mooier opgezet en daar betaal je voor!

De Rotterdamse markt

Naast de Markthal vind je twee keer per week de Rotterdamse markt. Hardwerkende Rotterdammers bieden hier van alles aan. Van Vis tot tapijt en van noten tot antieke spullen. De gemiddelde Nederlandse student zou willen dan huizen zo makkelijk en goedkoop werden aangeboden op de Rotterdamse markt. Huis verkopen Rotterdam, huis verkopen Rotterdam! Nee zo werkt de huizenmarkt niet. Nederland heeft te maken met een krapte op de huizenmarkt en heeft daar last van. Wanneer grijpt de overheid in?