Het zou zomaar kunnen zijn dat je op zoek bent naar een mooie plant voor binnen. Maar heb je dan al enig idee welke planten het kunnen worden? Misschien is het zo dat er teveel keuze is en dat je niet kunt kiezen. Echter kan het ook zo zijn dat je nog niet gekeken hebt wat je wil. Daarom bespreken we in dit artikel de Strelitzia en de Monstera. Aan het einde kun je zelf bekijken welke plant wat voor jouw interieur kan zijn. Let op want je hebt geen haast met kiezen, er zijn verschillende soorten en nog veel meer andere planten waar dat je uit kunt kiezen. Het is puur om jou alvast wat inspiratie te geven over hoe mooi het is als er veel groen in je interieur te zien is.

Meer over Strelitzia

Als je informatie op gaat zoeken over de Strelitzia, dan kom je vaak de Strelitzia Reginae tegen. Deze wordt maximaal 175 cm hoog en een meter breed. Je kunt hem eenvoudig onderhouden. In het vroege voorjaar kunnen er bloemen komen en die zijn dan fel oranje / blauw van kleur. Deze worden wel 20 cm groot en zijn erg mooi om te zien. Dit is niet direct een plant die je binnen gaat zetten, maar kan bijv. wel op je balkon als je deze hebt. In de kuip plaatsen kan bijvoorbeeld ne dan wordt hij ongeveer 150 cm hoog. Je hebt ook nog andere soorten van de Strelitzia die je nog zou kunnen overwegen.

Monstera kiezen

Een andere naam voor de Monstera is de gatenplant. Het is een leuke plant om te zien en ook erg populair. Je kunt hem dan ook gerust aanschaffen voor in jouw interieur want die gaat zijn eigen weg wel vinden en jij gaat er dag in dag uit volop van genieten. Je hebt ze echt in allerlei soorten. Bekende soorten zijn de Monstera Deliciosa en de Monstera Monkey Leaf. Deze kan uitgroeien tot een hele mooie hangplant. Sowieso is het een plant die je eenvoudig kunt onderhouden. Ook al heb je dus geen ervaring met planten, dit kan een mooie beginnersplant zijn die het goed zal doen en waar je ook veel moois voor terug gaat krijgen.Wil jij toch meer informatie voordat je besluit om de planten aan te gaan schaffen? Geen probleem! Op het internet heb je handleidingen die je meer informaite geven over hoe je dit het beste kunt doen.