Raamfolie is een goedkope en gemakkelijke manier om je interieur nét die ene oppepper te geven. Omdat er zó veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn, is er voor ieder wat wils en zijn de mogelijkheden eindeloos. Hoewel raamfolie makkelijk zelf aan te brengen is, zul je voor het ultieme resultaat een aantal stappen moeten volgen. Daarover lees je meer in deze blog.

Ontdek de mogelijkheden

Er zijn superveel verschillende soorten raamfolie, allen met hun eigen toepassingen. De meeste raamfolies zijn er ter decoratie. Zo is er bijvoorbeeld gekleurde raamfolie, verkrijgbaar in een dekkende en transparante versie. Ook kan bijvoorbeeld glas-in-lood raamfolie een budget alternatief zijn voor de echte versie. Daarnaast kan je in deze categorie denken aan een folie met een vrolijke print erop. Er zijn echter ook raamfolies die een praktische functie vervullen: je hebt bijvoorbeeld matte of spiegelende folie die binnenkijkers weert. Ook bestaat er zon- en/of UV-werende folie. Ten slotte kan speciale inbraakwerende folie er ook voor zorgen dat dieven buiten de deur te blijven.

Aanbrengen

Om ervoor te zorgen dat de raamfolie ideaal aan je raam hecht, dien je een aantal stappen te volgen. Ten eerste dien je het raam vocht-, vuil- en vetvrij te maken. Om ervoor te zorgen dat de statische folie goed aan je raam hecht, spray je vervolgens een mengsel van water en afwasmiddel op het raam. Vervolgens haal je het hoekje van de raamfolie van het schutvel af en verwijder daarna het gehele schutvel. Draai nu de raamfolie om, zodat de plakrand naar het raam toe is gekeerd. Strijk met een pasje het vocht onder de raamfolie naar de zijkanten toe. Als de raamfolie goed bevestigd is, snij je het met een breekmesje op maat. Nadat je klaar bent, kunnen er vochtplekken onder het folie verschijnen. Je hoeft dan niks te doen, want deze zullen na verloop van tijd vanzelf verdampen.