Bij de inrichting van een parkeergarage komt veel kijken. Verkeersveiligheid, voor zowel voertuigen als voetgangers is van groot belang. Daarom is een juiste keuze voor de vloer van uw parkeergarage van essentieel belang. Een epoxyvloer is ideaal voor parkeergarages. Epoxyvloeren zijn bestand tegen intensief gebruik door zowel voertuigen als bezoekers te voet. De vloer is duurzaam, slag- en stootvast en bestand tegen allerlei vormen van mogelijke beschadiging. Ook olie en andere chemische stoffen en niet te vergeten uitlaatgassen zijn geen bedreiging voor de vloer omdat deze vloeistofdicht is en naadloos wordt geplaatst. Dit maakt een epoxyvloer duurzaam en het onderhoud is marginaal.

Ondergrond
De ondergrond voor de betonlook vloer moet wel voldoende stabiel zijn om scheuren te voorkomen. Een epoxyvloer heeft wat minder comfort dan de voor woningen veel gebruikte polyurethaanvloeren. Zo is er geen warmte-isolatie of geluiddemping van het lopen. Maar dit is in een parkeergarage van ondergeschikt belang. Duurzaamheid, veiligheid en weinig onderhoud zijn de belangrijkste voorwaarden en op deze punten scoort een epoxyvloer zeer goed. Uiteraard is het mogelijk om in de vloer belijning, bewegwijzering en reclame-uitingen te verwerken. Een epoxyvloer geeft uw bezoekers een gevoel van veiligheid door de demping van geluid en trillingen van de bezoekende voertuigen. Door een efficiënte keuze van de kleur van de vloer kan voor een zo ideaal mogelijke lichtinval worden gezorgd, wat de veiligheid van bezoekers ten goede komt.

Advies
Vanzelfsprekend is een epoxyvloer niet alleen geschikt voor parkeergarages maar voor alle soorten bedrijfs- en industriepanden. U kunt zich hierover uitgebreid en vakkundig laten adviseren door een leverancier van epoxyvloeren.

betonlook-p
Dempende eigenschap
De vloer dempt geluid en houdt warmte vast waardoor het niet alleen met hoogzomer aangenaam is om op blote voeten te lopen. De dempende eigenschap maakt vloercoating ook zeer geschikt voor gebruik in appartementen. Vloercoating is ook zeer geschikt voor de keuken en badkamer omdat vocht niet in de vloer kan dringen en ook gemorste olie en andere vetten gemakkelijk zijn te verwijderen. Voor gebruik in de badkamer wordt wel aangeraden een speciale antisliplaag aan te brengen om uitglijden op een natte vloer te voorkomen. Een vloercoating is prima zelf te leggen, op het internet zijn hiervoor diverse instructiewebsites te vinden. Ook kan de leverancier van de benodigde materialen u advies geven over het op een juiste wijze aanbrengen van vloercoating.