Kalkverf geeft een andere finish aan je muren dan gewone muurverf. Het heeft een hele eigen, unieke uitstraling, dit hangt af van hoe jij de verf aanbrengt op de muren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor strepen of wolken, wat een speels effect geeft. Ook kun je kiezen om de verf strak aan te brengen, wat voor een mat effect zorgt. Het is een subtiel effect aan je interieur, maar is de afgelopen jaren erg populair geworden door zijn unieke look.

De laatste interieurtrends

De afgelopen jaren is, naast het gebruik van kalkverf, nog een andere populaire trend opgekomen. De betonnen vloer is helemaal in. Hier kun je kiezen uit beton of beton ciré. Er zijn enkele verschillen tussen deze twee materialen, kies degene die het beste aan jouw wensen voldoet. Je kunt vloeren van beton en beton ciré kopen op het internet. Om je interieur nog meer een beton look te geven, kun je ook kiezen voor betonlook verf. Dit is een speciale soort verf die je een industriële look geeft. Meestal heb je maar één laag nodig van deze verf, het is heel goed dekkend.

Welke kleuren in je interieur gebruiken?

Het mooie aan jouw eigen interieur is dat het een beeld weerspiegelt van jouw persoonlijkheid. Het is daarom belangrijk dat je je fijn voelt in je eigen huis, waarbij gezelligheid en rust hoog in het vaandel staan. Het gebruik van kleuren kan je helpen om deze ambitie te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bruintinten, die zorgen voor warmte en sfeer in je huis. Of je kiest voor een felle kleur, die vrolijkheid opwekt. De keuze is volledig aan jou! Wil je liever kalkverf gebruiken voor je muren? Geen probleem, kalkverf kleuren zijn er namelijk eindeloos. Net zoals bij gewone muurverf heb je genoeg keuze qua kleuren. Kalkverf geeft je interieur een subtiele verandering, een matte finish en een authentieke uitstraling.