Een overzetplint bestellen kan heel eenvoudig online gebeuren. Plinten zijn erg handig wanneer je jouw woning wilt decoreren. Op een eenvoudige manier kun je het interieur een extra kick geven. Daarnaast zijn ze perfect voor het beschermen van de muren voor bijvoorbeeld het stofzuigen. Soms kan het lastig zijn om bestaande plinten te vervangen doordat ze aardig goed vastgelijmd zijn aan de muur. Daarnaast kan je de muur extra beschadigen door de plint er proberen af te halen. Door een overzetplint te bestellen hoef je de bestaande plint er niet af te halen.

Soorten plinten voor de woning

Een overzetplint bestellen kan je doen in de vele stijlen die je kan gebruiken voor de woning. De populairste plint die de meeste mensen gebruiken voor een woning is de gladde plint. Deze plint past perfect bij een modern interieur. Deze plint is aan de bovenkant glad afgewerkt voor strak en simpel design. Een net wat andere stijl is de kraalplint. Hierbij bevat de bovenkant een bolling die een extra contour geeft aan de plint. Deze plint wordt het meeste gebruikt in oudere woningen. Vervolgens is er de luxeplint. Deze plint bevat een aantal sierlijke accenten die ervoor zorgen dat de plint een luxe gevoel krijgt. 

Een monument plint bevat bepaalde afwerkingen die ervoor zorgen dat het een paleisachtige uitstraling geeft. Deze plint werd vaak gebruikt in herenhuizen rond 1900. Een sierplint ziet er ongeveer hetzelfde uit als een monumentenplint, maar deze plint maakt meer gebruik van ronde vormen als afwerking. Ten slotte is er de waal print die gebruik maakt van landelijke kenmerken en kleuren om de plint stijl te geven. Deze plint past bij Belgische woningen. 

Vervangen van oude plinten

Wanneer je vernieuwing wilt brengen aan de bestaande plinten kun je ervoor kiezen om de plint te verwijderen en nieuwe plinten op te plakken. Dit kost echter veel tijd en moeite om te doen. Een beter alternatief is om de bestaande plinten te laten staan en vervolgens een overzetplint te bestellen. Deze overzetplint kan vervolgens over de oude plint geplaatst worden zonder de oude plint te vervangen. De overzetplint bestellen betekent dat je een plint koopt waar de oude plint in past. 

Bevestigen van overzetplinten

Overzetplinten zijn heel eenvoudig te bevestigen. Je hoeft slechts wat lijm op de plakrand van de plint te doen en de overzetplint vervolgens over de oude plint plaatsen. Wanneer je dit correct hebt gedaan, zul je een gloednieuwe plint hebben wanneer de lijm is gedroogd. Om de randen goed af te werken kun je een hoekstuk tegen de randen afplakken zodat de plint één geheel wordt. Deze wijze van bevestigen is bijna net zo simpel als een overzetplint bestellen.

Overzetplint online bestellen

Een overzetplint bestellen kan heel makkelijk online gedaan worden. Bij een overzetplint bestellen moet er wel goed gekeken worden naar de leverancier. Het is belangrijk dat de leverancier hoge kwaliteit producten levert en betrouwbaar is. MooiePlinten.nl is een betrouwbare leverancier die de klanten vooropstelt. Een overzetplint bestellen kan hier snel gedaan worden en de bestelling zal met zorg behandeld worden. Voor vragen of advies over plinten kun je altijd contact met hun opnemen.