Voor het eerst op kamers gaan tijdens je studie is een fantastisch vooruitzicht voor vele beginnende studenten. Je verlaat het ouderlijk huis en krijgt een stuk vrijheid en verantwoordelijkheid voor je eigen huishouden. Maar voor het over is zul je eerst nog een fijne studentenkamer moeten vinden. Zeker in steden zoals Amsterdam en Utrecht is dit niet altijd even makkelijk. Want studenten hebben natuurlijk niet zoveel geld te besteden. Veel studenten via een kamer via sociale huurwoning organisaties. In dit artikel bespreken hoe je je studentenkamer in kunt richten.

Vloer leggen

Heel veel studentenkamers die via sociale huurverenigingen worden verhuurd, worden zeer kaal opgeleverd. Dit betekent dat de woning ook nog geen vloer heeft. Je kunt dus als nieuwe inwoner zelf bepalen wat voor vloer je wilt. Veel studenten kiezen voor tapijt maar het is ook heel goed mogelijk, en niet superduur om laminaat te laten leggen. Een andere optie is een epoxy vloer. Een epoxy vloercoating is een watergedragen 2 componentensysteem dat eenvoudig zelf is aan te brengen.

Ruimte gebruiken

De gemiddelde studentenkamer is nu niet bepaald erg groot. Je zult dus optimaal gebruik moeten maken van de ruimte die je hebt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een bed neemt met dertig of veertig centimeter eronder. Dan is dat ook gewoon extra opslagruimte om gebruik van te maken. Ook wil je optimaal gebruik maken van de verticale ruimte die je hebt in de kamer. Je kunt bijvoorbeeld het best lange kast nemen zodat extra opslagruimte langs je muur creëert. Als je echt een kleine kamer hebt dan kun je ook gebruik maken van opklapbare meubels. Denk bijvoorbeeld aan een opklapbare tafel.

Kamerplanten

Een andere goede toevoeging aan je studentenkamer is een kamerplant. Het fijne van kamerplanten is dat ze frisheid en zuurstof toevoegen aan je woning. Het maakt de woning letterlijk en figuurlijk levender. Natuurlijk moet je de kamerplant wel verzorgen. Er zijn verschillende kamerplanten die niet heel veel aandacht nodig hebben.

Warme muurkleur en zacht licht

Alhoewel je studentenkamer niet erg groot zal zijn, betekent dit niet dat het geen gezellige kamer kan zijn. Je kunt de kamer juist knus maken door voor een warme muurkleur te kiezen. Ook is de soort licht die je kiest belangrijk. Kies voor zacht, warm licht. Dit geeft de kamer een stuk fijnere indruk dan fel licht. Een studentenkamer inrichten is hartstikke leuk en hoeft niet duur te zijn. Maak ook gebruik van bijvoorbeeld marktplaats om goedkoop mooie spullen te kopen.