Bij het plannen van een verbouwing zijn er talloze keuzes die gemaakt moeten worden. Een daarvan is het selecteren van het juiste materiaal voor uw dakbedekking. EPDM is een uitstekende optie voor zowel dakopbouw, schuur als verbouwing, dankzij de duurzaamheid, waterbestendigheid en eenvoudige installatie. In dit artikel bespreken we de voordelen van het kiezen van EPDM voor uw verbouwproject en de verschillende opties die beschikbaar zijn, zoals het kopen van een complete epdm kit.

Voordelen van EPDM bij verbouwingen

Wanneer u overweegt om epdm kopen voor uw verbouwproject, zijn er enkele belangrijke voordelen die u in overweging moet nemen. Ten eerste is EPDM een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, waardoor het een verantwoorde keuze is voor uw project. Daarnaast is het bestand tegen UV-straling, ozon en extreme temperaturen, wat betekent dat het zeer lang meegaat zonder te barsten of te vervormen. Dit maakt EPDM een betrouwbare keuze voor de lange termijn.

Aanschaffen van een EPDM kit

Als u besluit om epdm te kopen voor uw verbouwproject, is het handig om te overwegen een welke  epdm kit u aan wilt te schaffen. Een epdm kit bevat alle benodigde houvast om het dak goed te bevestigen. De accessoires die hierbij nodig is voor de installatie is een kitspuit. Zo kunt u de epdm stroken en bevestigingsmiddelen direct vastmaken. Dit maakt het gemakkelijker om aan de slag te gaan met uw project.

Installeren van EPDM: stap voor stap

Het installeren van EPDM is een relatief eenvoudig proces, dat zelfs door doe-het-zelvers kan worden uitgevoerd. Begin met het voorbereiden van de ondergrond door deze schoon en droog te maken. Vervolgens kunt u de epdm stroken op maat snijden en de epdm lijm aanbrengen op zowel de ondergrond als de strook. Druk de strook stevig aan en zorg ervoor dat er geen luchtbellen ontstaan. Herhaal dit proces voor de rest van de stroken, waarbij u de naden goed afdicht met speciale nadenlijm. Tot slot kunt u de randen en hoeken afwerken met behulp van de meegeleverde accessoires uit uw epdm kit.

Onderhoud en nazorg van EPDM daken

Hoewel EPDM een onderhoudsarm materiaal is, is het belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele beschadigingen of slijtage. Zorg ervoor dat u vuil en bladeren verwijdert en inspecteer de naden en verbindingen op tekenen van slijtage. Mocht u onverhoopt toch een lekkage of schade ontdekken, dan zijn er reparatiekits beschikbaar. Ook deze zijn gemakkelijk in de installatie en zorgen ervoor dat het dak weer jaren mee gaat.