De energierekening wordt steeds hoger in Nederland. Een goed moment om je huis eens onder de loep te nemen en te kijken waar je zou kunnen bezuinigen. In veel woningen valt namelijk jaarlijks voor honderden euro’s te besparen. Die besparingen kun je al doen met kleine aanpassingen en investeringen. Het is niet nodig om grote aanpassingen te doen die veel geld kosten om te kunnen besparen. 

Vervang je ouderwetse gloeilampen

Tegenwoordig worden er geen gloeilampen meer verkocht. Bijna alle lampen zijn energiezuinig en maken gebruik van LED technologie. Een technologie waarmee je veel geld kunt besparen. Toch zie je in veel huishoudens nog ouderwetse gloeilampen. Vaak is dit omdat er nog een voorraad aanwezig is die men eerst wil opmaken. Het is beter om gelijk afscheid te nemen van alle ouderwetse gloeilampen. Een gloeilamp verbruikt namelijk 10 keer zoveel energie dan een LED lamp en heeft dezelfde lichtopbrengst. Ook wanneer je alle niet gebruikte gloeilampen moet weggooien zul je het verlies snel weer terug verdienen.

Nog meer besparen met LED

Nog een manier om meer te besparen met LED verlichting is door het sneller en vaker uitschakelen van je lampen. LED lampen verbruiken minder energie, maar het blijft zonde om het onnodig te laten branden. Er zijn ook accessoires verkrijgbaar die je kunnen helpen bij het in- uitschakelen van de verlichting. Denk bijvoorbeeld aan bewegingssensoren en slimme verlichting die je met een app kunt instellen. 

Slimme verlichting? Hoe werkt dit precies?

Slimme verlichting is een mooie manier om je lampen op een bewuste manier te gebruiken. In een slimme lamp zit namelijk software die je kan helpen met het schakelen en dimmen van je verlichting. Dit kan met een app op je smartphone of met handige accessoires, zoals schakelaars en motion sensoren. Het installeren van slimme LED verlichting is ook erg eenvoudig en kan eigenlijk iedereen zelf doen. Wil je meer informatie over goede slimme verlichting? Klik hier en bekijk wat de mogelijkheden zijn.