sanitair
Het optimaliseren van je sanitairsysteem kan niet alleen leiden tot een efficiënter gebruik ervan, maar ook tot besparingen op water en energie. Gelukkig zijn er verschillende kleine aanpassingen die je kunt maken om je sanitair efficiënter te maken. Hieronder geven we enkele tips om je op weg te helpen.

Installeer waterbesparende armaturen

Het vervangen van je oude douchekoppen, kranen en toiletten door waterbesparende modellen kan je waterverbruik aanzienlijk verminderen. Deze armaturen zijn ontworpen om water te besparen zonder in te leveren op prestaties, waardoor je zowel water als geld bespaart op je waterrekening.

Repareer lekkende kranen en leidingen

Zelfs kleine lekkages kunnen leiden tot verspilling van water en hogere waterrekeningen. Controleer regelmatig je kranen, leidingen en toiletten op lekkages en repareer ze onmiddellijk om onnodig waterverlies te voorkomen. Lukt je dit niet zelf? Kies dan voor professionele rioolservice in Scheveningen.

Gebruik een waterontharder

Hard water kan leiden tot kalkaanslag in je sanitairsysteem, wat de efficiëntie kan verminderen en tot verstoppingen kan leiden. Het installeren van een waterontharder kan helpen om kalkaanslag te verminderen en je sanitair efficiënter te maken.

Neem kortere douches

Het verminderen van de tijd die je onder de douche doorbrengt, kan je waterverbruik aanzienlijk verminderen. Probeer kortere douches te nemen en overweeg het installeren van een timer voor de douche om je te helpen je douchetijd, en dat van anderen, bij te houden.

Gebruik een regenwateropvangsysteem

Het opvangen van regenwater voor gebruik in je tuin, toiletspoeling of wasmachine kan helpen om je waterverbruik te verminderen en geld te besparen op je waterrekening. Overweeg het installeren van een regenwateropvangsysteem om optimaal gebruik te maken van het regenwater. Door bovenstaande kleine aanpassingen aan je sanitairsysteem door te voeren, kun je genieten van een efficiënter gebruik van water en energie, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Neem de tijd om je sanitairsysteem te evalueren en te kijken welke aanpassingen je kunt maken om je sanitair efficiënter te maken. Lees ook ons blog over een grote stortdouche.