drilbinders

Drilbinders of draadbinders zijn soorten binddraad met gegalvaniseerd oppervlak, omhuld met een laag PVC. Het zijn bevestigingsmiddelen die uw kabels en draden samenbundelen om ze georganiseerd te houden en schade te voorkomen. Ze zijn er in diverse lengtes, maten, kleuren, materialen en toepassingen, afhankelijk van de verschillende bedrijfstakken. Kabelbinders hebben echter allemaal een gemeenschappelijke eigenschap: ze zijn de meest effectieve manier om uw kabels te beheren.

drilbinders

Verschillende soorten en typen drilbinders

Er zijn verschillende typen drilbinders dat beschikbaar. Zo kunnen standaard kabelbinders weerbestendig zijn, waardoor ze andere toepassingen hebben dan hun neven. Standaard kabelbinders zijn een fantastische allrounder, maar er zijn ook gespecialiseerde kabelbinders verkrijgbaar. Materialen spelen een grote rol bij het bepalen van de toepassing. Het meest voorkomende materiaal voor kabelbinders is nylon, een taai materiaal met een goede thermische en slijtvastheid. Het is ook bestand tegen brandstoffen en de meeste chemicaliën. Nylon kabelbinders kunnen hittebestendig zijn voor continue of langdurige blootstelling aan hoge temperaturen tot 250 °F. Het fabricageproces van kabelbinders kan ook UV-gestabiliseerde kabelbinders voor buitengebruik produceren. Enkele voorbeelden zijn:

• Warmte gestabiliseerde standaard kabelbinders

• Draadbinders met kralen

• Kabelbinders met dubbele kop

• Marker draadbinders

• Polypropyleen.

Als u op zoek bent naar chemisch bestendige kabelbinders, overweeg dan polypropyleen (PE). Het is bestand tegen zuren, meerwaardige alcoholen, neutrale zouten en basische zouten, waardoor het in dit geval een betere keuze is dan nylon. Polypropyleen is ook bestand tegen UV-blootstelling.

Draadbinders van verschillende materialen

Kabelbinders zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Kabelbinders met kralen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in nylon, polypropyleen of lage dichtheid polyethyleen. Polyethyleen met lage dichtheid (LDPE) heeft een hoge rekbaarheid en een minder dan gemiddelde treksterkte. Als materiaal voor kabelbinders wordt het niet vaak gebruikt. Het rekt zich echter goed uit, past zich uitstekend aan oppervlakken aan en heeft een uitstekende chemische weerstand tegen verdunde en geconcentreerde zuren, alcoholen, basen en esters. Om deze redenen wordt het vaak gebruikt voor kabelbinders die bedoeld zijn om kabels tijdelijk te bundelen. Enkele voorbeelden zijn:

• Kabelbinders met klittenband

• Roestvrij staal.

Roestvrijstalen kabelbinders zorgen voor een hoge treksterkte. Ze zijn ook bestand tegen extreem hoge temperaturen, van -328 °F tot 1000 °F.