Ben jij iemand die graag op je blote voeten door het huis heen wilt lopen? Dan kan een vloerverwarming een ideale oplossing zijn. Wist je echter dat er een onderscheid te maken valt tussen droogbouw vloerverwarming en natbouw droog verwarming? Het grootste verschil zit hem in de werkwijzen. Bij droogbouw vloerverwarming zit geen beton of zandcement gebruikt worden. Als jij deze methode wilt gaan toepassen is het slim om dit door een vakman te laten uitvoeren. Ben jij benieuwd naar meer informatie op dit gebied? Lees dan vooral rustig dit artikel door zodat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie.

Voordelen van droogbouw vloerverwarming

Als je kiest voor een vloerverwarming droogbouw zul je meerdere voordelen ondervinden. Het grootste voordeel is de werkwijze van de vloerverwarming. Je zult namelijk geen last hebben van droogtijd bij het leggen van de vloer waardoor je hier geen rekening mee hoeft te houden. 

Een ander voordeel is dat de vloer sneller opwarmt als je hem aanzet. Hierdoor zal het wooncomfort vergroot worden waardoor je sneller kunt genieten van een warme ondergrond. Naast een heerlijke warmte zul je ook besparen op energiekosten. Wist je ook dat het toepassen van een droogbouw vloerverwarming beter effect heeft op milieu? 

Verschillende mogelijkheden

Als je besluit om te kiezen voor droogbouw, is het mogelijk om drie opties te kiezen. Als eerst kun je het inzetten als bijverwarming. Wil jij bijvoorbeeld een ruimte die lekker warm is, maar wil jij extra warmte aan je voeten? Dan is de combinatie van vloerverwarming en radiatoren nog noodzakelijk.

De tweede optie is een uitgebreide verwarming waarbij de verwarming naast warme voeten zorgt dat de ruimte verwarmd wordt. Ook bij deze optie zijn radiatoren nog nodig. Tot slot heb je ook nog de hoofdverwarming waarbij de traditionele verwarmingen vervangen worden door de vloerverwarming. 

De kosten van een droogbouw vloerverwarming

Als je van plan bent om een droogbouw vloerverwarming aan te gaan schaffen, zullen de prijzen verschillend zijn. Als we kijken naar het gemiddelde tarief voor zo’n 10 vierkante meter ligt de prijs tussen de 600 en 800 euro. In lijn met het gemiddelde zullen de kosten oplopen naar zo’n 2.500 tot 3.500 euro. 

De prijs van een droogbouw vloerverwarming zijn afhankelijk van de oppervlakte ruimte. Maar naast het oppervlakte zijn er nog meer factoren die de prijs beïnvloeden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan materiaalkosten, arbeidskosten en afvoerkosten. Het is daarom altijd goed om hier goed in te verdiepen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laat je informeren door een specialist

Als jij hebt besloten dat je een droogbouw vloerverwarming wilt hebben in het pand, dan is het zeker aan te raden om vrijblijvend informatie aan te vragen. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult gaan maken waar je volledig achterstaat. Het aanschaffen van een vloerverwarming is een dure aangelegenheid waardoor het goed is om beslissingen te maken op basis van volledige informatie.