Voor sommige mensen klinkt het al de hel en voor anderen is het hun grootste droom; een bed en breakfast beginnen. Het is in ieder geval een mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen, te verzorgen en extra geld te verdienen. Als dit voor jou als muziek in de oren klinkt, lees dan snel verder.

Hoe moet ik beginnen?

Het is natuurlijk noodzakelijk om een woning te hebben waar je de bed en breakfast wil beginnen. Doe je dit in je eigen woning? Of heb je het budget om iets nieuws op te zetten, bijvoorbeeld een villa of notariswoning bouwen. Onder andere deze soort woningen zijn uitermate geschikt voor een bed en breakfast, omdat hier genoeg ruimte is voor meerdere gasten. Ook is het handig om eens goed te bedenken wat je allemaal moet onderhouden; onder andere een website, de schoonmaak, het voorbereiden, koken en reserveringen regelen. Misschien is dit iets te veel hooi om op je vork te nemen, dan is het handig om wat mensen in dienst te nemen die bijvoorbeeld de schoonmaak doet.

Inspiratie voor je bed en breakfast

Om meer inspiratie op te doen van hoe je ideale bed en breakfast eruit ziet, kun je het internet afstruinen. Zoals veel mensen de gelijknamige Nederlandse serie kennen, kun je daar ook wat tips en tricks uit halen. Ga je een notariswoning bouwen, let er dan bijvoorbeeld op dat je genoeg badkamers laat maken. Gedeelde badkamers is uiteraard een optie, maar dit is voor sommige mensen een reden om hier niet te boeken. Ook je omgeving speelt natuurlijk een grote rol. Zo zijn populaire plekken in het bos, dichtbij het strand of aan een meer. Vaak vinden mensen het fijn om een mooie wandeling te kunnen maken. Daarnaast kun je er rekening mee houden dat er een supermarkt of restaurant in de buurt is.