Wie veel geld in zijn tuinmeubelen heeft geïnvesteerd, moet ook een beetje investeren in de best mogelijke beschermhoezen. De tuinmeubelen zijn alleen beschermd tegen invloeden van buitenaf met een UV- en waterdichte hoes. Weer- en wintervaste beschermhoezen verlengen de levensduur van uw tuinmeubelen met behoud van de mooie uitstraling.

Welke beschermhoezen zijn geschikt voor tuinmeubelen?

Het volstaat niet om gewoon een zeildoek over tafels, stoelen, banken of zelfs de gevoelige lounge te gooien om ze afdoende te beschermen. Vocht kan doorsijpelen, UV-licht kan vervagen of grijze kleuren. In het ergste geval stagneert de lucht onder de onprofessionele hoes en beginnen de meubels te schimmelen, wat precies het tegenovergestelde zou bereiken van waar je de tuinmeubelen voor afdekt.

Waterdichte beschermhoezen voor tuinmeubelen

De tuinmeubelhoes mag geen water doorlaten. Het is daarom belangrijk om op zoek te gaan naar een robuuste stof die waterdicht is. Dit betekent dat uw tuinmeubelen ook bij hevige regen en in de winter beschermd zijn, wanneer sneeuw en smeltende sneeuw een bijzonder lang effect op de film hebben. Goedkope beschermhoezen van lage kwaliteit worden in deze tijd vaak broos, waardoor het water op de dure tuinmeubelen terechtkomt.

Hierdoor kunnen ze gaan zwellen en/of kromtrekken, vlekken en verkleuringen en in het ergste geval zelfs schimmel. In het laatste geval zouden de meubels onherstelbaar beschadigd raken en moeten ze worden afgevoerd – een zware financiële schade voor kwalitatief hoogwaardige tuinmeubelen!

UV-bestendige tuinmeubelhoezen

De tuinmeubelen moeten ook worden beschermd tegen de zon door de hoes – ook als deze alleen in de winter wordt gebruikt. Onderschat nooit het effect van de winterzon! Op de lange termijn kan het enorm zijn, zelfs als de zon in de winter minder krachtig is dan in het warme seizoen. Bovendien wordt het UV-licht door sneeuw en ijs gereflecteerd en heeft zo een bijzonder sterk effect op de meubels. Dunne, transparante dekzeilen mogen daarom niet worden gebruikt als beschermhoezen voor de winter.

Scheurbestendige beschermhoezen

In de winter is er ook een heel nieuw onderdeel van de dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van beschermhoezen: het gewicht van de sneeuw weegt vaak meerdere dagen tot weken op de dekzeilen, dus ze moeten bijzonder robuust en scheurvast zijn.