Buitenkeuken tips

5 tips voor een buitenkeuken

Zit u eraan te denken een buitenkeuken aan te schaffen voor in uw tuin? Dat kunnen wij natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Er is niks fijner dan lekker met vrienden en familie in de tuin zitten in een fijne zithoek zonder dat één iemand steeds op en neer moet lopen naar de keuken voor eten en drinken. Met een buitenkeuken bent u constant lekker samen. Lees daarom in dit blog 5 tips voor een buitenkeuken.

1. Kies een goede vloer

Als er iets belangrijk is voor uw buitenkeuken dan is het de vloer. Zodra u uw buitenkeuken gaat gebruiken om te koken, zal er vroeg of laat gemorst worden. U wilt hiervoor een vloer die veel kan hebben en makkelijk te reinigen is. De vloer moet daarnaast ook tegen warmte kunnen van bijvoorbeeld een barbecue of een vuurkorf.

2. Verlichting

Het fijne van een buitenkeuken is natuurlijk dat u de hele avond lekker in de tuin kunt zitten. Hiervoor is het belangrijk om de juiste verlichting te hebben. Niet alleen maar zodat u kunt zien wat u doet als u kookt, maar ook als u aan het ontspannen bent. U wilt dan natuurlijk de juiste sfeerverlichting hebben. Spotjes, lantaarns of dimbaar licht zijn hier altijd goede ideeën. Hou wel altijd rekening met brandveiligheid.

3. Pizza oven

Met een pizza oven maakt u pas écht indruk op uw gasten. Met een pizza oven haalt u Italië in uw eigen achtertuin. Zorg hierbij altijd voor voldoende ruimte zodat u uw gasten niet per ongeluk tegen het hoofd stoot met de pizzaschep. Naast een fijne sfeer, zorgt een pizza oven in de tuin natuurlijk ook voor heerlijke ambachtelijk gebakken pizza’s!

4. Barbecue

U kunt natuurlijk gaan voor een gasfornuis in uw tuin, maar wat dacht u van een heuse barbecue? Het nadeel van enkel en alleen een barbecue is dat u altijd van de keuken naar de barbecue op en neer moet lopen. Met een barbecue en een buitenkeuken is dat verleden tijd. U kunt gaan voor een grillplaat, een slowcooker en nog veel meer. Mogelijkheden genoeg!

5. Overkapping

Zorg er altijd voor dat uw buitenkeuken een goede overkapping heeft. U wilt natuurlijk het hele jaar door, weer of geen weer, lekker droog en warm kunnen zitten. Zorg altijd voor een overkapping die voldoende zuurstof doorlaat om uw keuken veilig en comfortabel te kunnen blijven gebruiken.

Meer informatie

Wilt u meer weten voordat u een een overkapping met buitenkeuken aanschaft? Stel uw vragen gerust via het contactformulier.