Een eikenhouten eettafel is een mooie toevoeging aan de eetkamer. De eetkamer wordt dagelijks gebruikt waardoor er veel aandacht besteed moet worden aan het inrichten van deze kamer. Het moet een plek zijn waar je comfortabel kunt genieten van een lekkere maaltijd. Voor velen is het ook een plek waar mensen samen komen voor sociale interacties. Het is daarom ook belangrijk om rekening te houden met de sfeer die je creëert met het inrichten van een eetkamer. Een eikenhouten eettafel draagt bij aan een gezellige sfeer en bevordert sociale interacties.

Eikenhouten eettafel vormen

Een eikenhouten eettafel kan in meerdere vormen voorkomen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een van drie vormen. Zo kan een tafel in een rechthoekige, ovale of ronde vorm voorkomen. Een rechthoekige eettafel komt het meeste voor in de eetkamer. Het is een simpele vorm die makkelijk geproduceerd kan worden en het maakt optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Dit maakt het een goede keuze voor de meeste woningen vanwege de gelimiteerde ruimte die je hebt. Een rechthoekige eettafel is een simpele vorm die op meerdere manieren in de kamer geplaatst kan worden. Zo kan het tegen de muur gezet worden, maar ook vrijstaand in het midden van een kamer. 

Ovale vorm

Een eikenhouten eettafel kan ook in een ovale vorm voorkomen. Deze vorm komt minder vaak voor, maar heeft een voordeel die de rechthoekige tafel niet heeft. Het bevordert namelijk de sociale interactie aan de eettafel. Dit komt doordat de hoeken zijn afgewerkt zodat de gasten die aan de uiteinden van de tafel zitten dichter bij de anderen zitten. Het is hierdoor makkelijker om de gasten aan de uiteinden van de tafel te betrekken bij de conversatie. Voor de verbeterde interactie verlies je wel wat ruimte die niet gebruikt kan worden. Ook kan het minder flexibel in de kamer geplaatst worden door de ronde vormen.

Ronde vorm

Als laatste kan een eikenhouten eettafel in een ronde vorm voorkomen. Hier wordt er het minst efficiënt omgegaan met de ruimte. De maximale capaciteit van een ronde tafel is ook meerdere malen lager dan een rechthoekige tafel. Als voordeel is de sociale interactie tussen

de gasten aan de tafel maximaal. Iedere gast aan de tafel zit namelijk op dezelfde afstand van elkaar. Hierdoor is iedereen goed betrokken bij de conversatie. 

Een eikenhouten eettafel die lang meegaat

Een eettafel kan van vele soorten materialen gemaakt worden. Maar de meest voorkomende is nog altijd hout. Een eikenhouten eettafel is erg stevig en gaat voor een lange tijd mee. Als je een eettafel wilt die voor een lange tijd meegaat is een eettafel van eikenhout een goede keuze. De buitenkant van het hout kan behandeld worden om de tafel extra te beschermen tegen beschadigingen. Naast de extra stevigheid ziet het er ook mooi uit. Het hout geeft een natuurlijke uitstraling wat bijdraagt aan de sfeer in de eetkamer.