Het kopen van een woning is iets waar veel mensen van dromen. Het is dan ook de grootste aankoop die de meeste mensen doen. Echter hebben weinig mensen al zo veel geld gespaard dat ze een hypotheek in één keer kunnen betalen. Het grootste deel van de mensen sluit dus een hypotheek af om de woning te kunnen financieren.

Geld lenen kost geld

Het afsluiten van een hypotheek is niet gratis. Gedurende de aflosperiode, betaal je een bepaalde hypotheekrente terug aan de bank. Je bent dus een stuk meer geld kwijt, dan dat je leent. Echter heb je natuurlijk wel jaren de tijd om de hypotheek af te lossen.

Het vinden van de goedkoopste hypotheek

Het is dus belangrijk dat je kijkt waar je de voordeligste hypotheekrente kan vinden. Dit kan je doen door een aantal stappen te volgen:

  1. Bepaal hoeveel geld je wilt lenen. Wil je een maximale hypotheek afsluiten of ga je eronder zitten?
  2. Bepaal In hoeveel jaar je de hypotheek wilt aflossen. 10, 20 of 30 jaar?
  3. Vergelijk de aanbieders op de markt. Een hypotheek vergelijken kan je tegenwoordig snel en makkelijk doen online. Door jouw wensen in te vullen zul je een overzicht krijgen van alle aanbieders die voldoen aan jouw wensen.
  4. Check de voorwaarden van de beste hypotheekverstrekker.
  5. Ten slotte hoef je alleen nog de hypotheek aan te vragen en zul je een offerte op maat krijgen.

Advies

Heb je zelf geen verstand van hypotheken en zou je graag een onafhankelijk advies willen? Dit kan je krijgen door een hypotheekadviseur in te schakelen. Zo’n adviseur zal kijken wat de voordeligste hypotheek is voor jouw situatie. Hiernaast zal deze adviseur je ondersteunen in het gehele proces.