Wie droomt er niet van om zijn eigen vruchten te kunnen kweken? In deze tijden van ecologisch verantwoord leven, gezond eten en het zoeken naar morele rust, kunnen we allemaal wel wat meer groen en gezonde voeding gebruiken. Een citrusplant kopen is een statement maken. Het is kiezen voor eigen gekweekt voedsel, zonder chemische stoffen. En je kiest bovendien zelf welke citrusplanten je zoal in huis haalt. Je bepaalt zelf de smaken die je toevoegt aan je gerechten en je stelt zelf je eigen vruchtensap samen. Een citrusplant kopen is een kleine investering. Maar het brengt gezonde vruchten op. En bovendien is een citrusplant ook nog eens zeer decoratief.

Citrusplanten kopen voor binnen en buiten

Wil jij een citrusplant kopen? Bepaal dan eerst of je hem binnen of buiten zult plaatsen. Er zijn namelijk citrusbomen die niet winterhard zijn. Deze kunnen gerust de zomer doorbrengen in je tuin of op je terras. Maar je moet wel een plek binnen voorzien om ze te laten overwinteren. Mits een goede verzorging krijg je heerlijke vruchten. Hoeveel water en voedsel ze moeten krijgen, lees je op de website van de verkoper in de beschrijving van de plant. Combineer je citrusboompjes onderling of laat ze aansluiten bij andere exotische planten. Denk maar aan sinaasappels, citroenen, limoenen, limequat, kumquat, Buddha-handjes of citroenkaviaar. Of combineer met druiven, vijgen, olijven… Op de duur krijg je je eigen tropische tuin vol heerlijk fruit!

Je citrusplant online kopen?

Je citrusplant kopen via internet is geen enkel probleem. Kies echter voor een gerenommeerde en ervaren verkoper. Hij zal jou niet alleen raad geven bij de aankoop, maar je krijgt bovendien ook nog een goede service na verkoop. Je stuurt je bestelling gewoon door via internet en de planten worden keurig bij jou thuis afgeleverd. Je loopt geen risico op gezeul met grote planten, gemorste aarde in je wagen of beschadigde planten. Ze worden thuis geleverd en je kunt meteen aan de slag.