Prunus laurier

Ben je op zoek naar een haag die bestand is tegen hevige winters? En die je kunt plaatsen in veel situaties? Dan is de Laurier Novita wat voor jou. Deze plant geeft altijd hele groene bladeren. En is daardoor heel populair in heel europa. Het wordt in allerlei situaties gebruikt. En dat is natuurlijk niet zomaar. Ben je benieuwd geworden naar wat nog meer voordelen zijn van deze haag? Lees dan snel verder!

Laurier

De voordelen van de Laurier Novita

Net zoal bij andere hagen, is deze plant ideaal om voor meer privacy te zorgen. Het is een plant die heel snel groeit. Waardoor je op zeer korte termijn al een mooie haag kunt maken. Het zal tevens een hele dikke haag worden, waar men niet zomaar doorheen kan kijken. Daarnaast kun je deze haag heel goed bewerken. Je kunt het namelijk in vrijwel iedere hoogte plaatsen. En iedere vorm aanhouden die je wilt. Het zijn dan ook heel makkelijk bewerkbare planten.

Daarnaast is het een plant die makkelijk zal groeien. De plant groeit het beste in de zon of half in de schaduw. Maar is dit niet mogelijk, dan zal de plant nog steeds goed kunnen groeien. Het is dan ook een ideale plant voor Nederland. Omdat het ook bestendig is tegen de koude winters in ons land.

Laurier boom

Wat ook erg fijn is, is dat het een onderhoudsarmte plant is. Je hoeft het maar enkele keren per jaar te trimmen. De plant kan maximaal vijf meter hoog worden. En is dus ideaal om een wand te maken. Deze wand kan zorgen voor meer privacy. Men kan zo minder goed je tuin in kijken. Maar natuurlijk ook als windscherm. Nederland is een land waar het nog wel eens kan waaien. En zo ben je goed beschermd.