Metalura

Als je je huis wat wilt uitbreiden en in de tuin nog ruimte over hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om een serre te plaatsen. Een serre geeft je trouwens niet alleen extra ruimte, maar je kunt hier ook heerlijk van de tuin genieten. Maar hoe richt je een serre nu eigenlijk in? We vertellen je hier meer over in dit artikel.

Kleur en stijl

serre

Bij het inrichten van een serre is het eigenlijk altijd aan te raden om voor neutrale en lichte kleuren te kiezen. Dit zorgt ervoor dat de serre nog lichter wordt en zo lijkt de ruimte optisch groter. Echter kun je voor de gehele inrichting wel kiezen voor een bepaalde stijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een moderne stijl met neutrale kleuren of een landelijke stijl met meer natuurlijke materialen en kleurrijke accessoires. Bepaal voor jezelf welke stijl je graag wilt hanteren en kies aan de hand hiervan de kleuren uit.

Vloerbedekking

In de serre zul je ook een vloer moeten aanleggen. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor een vloer die ook in een serre past. Een tapijtvloer is bijvoorbeeld af te raden. Wel kun je in de serre een tegelvloer, een houten vloer, een betonnen vloer of een pvc vloer aanleggen. Welke vloer het beste in jouw serre past hangt af van de stijl die je hanteert en je persoonlijke voorkeuren. Met een houten vloer creëer je bijvoorbeeld een natuurlijke sfeer, maar een tegelvloer is weer het meest geschikt als je vloerverwarming wilt plaatsen.

serre

Meubilair kiezen

Nu je weet welke stijl je wilt hanteren en welke vloer je gaat plaatsen kun je meubilair gaan uitkiezen. Bepaal zelf of je liever een eettafel met stoelen of een loungebank wilt (of beide). Bij het inrichten van een serre is het belangrijk dat je het niet te druk maakt. Je wilt namelijk wel dat het licht dat naar binnenvalt goed tot zijn recht komt en dat gebeurt niet als je serre vol staat met meubels.