Je vraagt je misschien af wat Domotica is. Omdat we je graag willen helpen zullen we je dat in deze blog eens even haarfijn uit gaan leggen! Na het lezen van dit artikel ben je dan een expert op het gebied van domotica. Okee, dat is misschien een beetje overdreven, maar je zult in ieder geval weten waar het onderwerp om draait en dat ook uit kunnen leggen aan een ander. We duiken er dan ook snel in, dus lees vooral door!

Een slimme toekomst

Bij Domotica draait het om slimme toepassingen in huis. Maar wat zijn slimme toepassingen dan? Dat is eigenlijk vrij simpel. Normale toepassingen zijn niet verbonden met het internet terwijl slimme toepassingen dat juist wel zijn. Denk bijvoorbeeld aan je lichtschakelaars. Die kunnen alleen het licht aan en uit zetten. Wellicht heb je een dimmer waarmee je de hoeveelheid licht kunt aanpassen wanneer de lamp aanstaat, maar daar houdt het wel bij op. Een slimme lichtschakelaar is verbonden met het internet, meestal de wifi verbinding in huis. Dit betekent dat je het licht met bijvoorbeeld je smartphone altijd aan en uit kunt zetten, waar ter wereld je ook bent op dat moment. Daar komt nog bij dat je misschien wel duizenden verschillende kleuren kunt kiezen, tijdschema’s kunt maken voor verschillende verlichtingen door het hele huis of bijvoorbeeld het licht in de hal aan kunt laten gaan wanneer de voordeur open gaat terwijl het buiten donker is. Domotica staat op die manier dus eigenlijk voor een slimme toekomst. Dit soort toepassingen zijn er namelijk steeds meer, voor allerlei andere mogelijkheden naast slimme verlichting.

Domotica is super interessant!

Hebben we met deze blog je interesse kunnen vangen? We hopen in ieder geval van wel! Zo ja, ga dan eens op zoek naar alle ins- en outs van domotica, de laatste ontwikkelingen en de toepassingen die jij misschien wel in jouw eigen huis wilt gaan inzetten.