Eiken vloer

Wanneer je een nieuwe vloerbedekking in je woning gaat uitzoeken, dan kom je vaak uit bij een eiken vloer. Iedere houten vloer heeft het voordeel dat deze een warme en vooral sfeervolle uitstraling verschaft. Dat doet deze vloer zeker. Besluit je om eiken planken te gebruiken dan kun je die bestellen in de breedte die je wenst. Voordat je een eikenhouten vloer in je woonkamer laat leggen, kun je de planken vooraf laten behandelen. Je kunt uit meerdere kleuren kiezen. Ga wel na of de houtsoort, die je laat leggen, het PECF-keurmerk heeft. Het is een keurmerk voor een verantwoord bosbeheer, duurzaamheid en arbeidsomstandigheden.

Top kwaliteit

 Het karakter van een houten vloer

Het voordeel van een eikenhouten vloer is dat deze door de natuurlijke uitstraling bij ieder interieur past. Ook bij een vloerverwarming kunnen eikenhouten planken worden gebruikt. Omdat er speciale handelingen moeten worden verricht bij het leggen van een massieve eiken vloer, moet je het leggen aan de vakman overlaten. Een vakman kan de vloer in ieder patroon leggen. Ondanks dat de uitstraling geweldig is bij een eikenhouten vloer, zijn de kosten vaak nog minder dan bij het gebruik van andere houtsoorten.

Diverse afwerkingen

Het leggen van een eikenhouten vloer.

Ga voor het leggen van een eikenhouten vloer niet zelf aan de slag. Er moeten speciale afwerkmaterialen worden gebruikt. Je kunt iedere vloer in principe zelf leggen, maar doe dat niet bij een eikenhouten vloer. Er kunnen problemen ontstaan wanneer de vloer niet op de juiste manier is gelegd. De vakman zal de vloer eerst inmeten, zodat er bij het leggen geen fouten kunnen worden gemaakt. Aan de buitenzijde moet voldoende ruimte zijn, zodat de vloer kan uitzetten. Voordat de vloer met eikenhouten planken wordt gelegd, zal de vakman eerst de vloer egaliseren. Het onderling verlijmen van de planken moet ook op een speciale manier gebeuren. Laat je de werkzaamheden verrichten door de vakman, dan kun je bij klachten altijd aan de bel trekken, zodat de problemen worden verholpen. Na het leggen kan hij nog worden nabehandeld. Van een eiken vloer kun je levenslang genieten.