De kans is vrij groot dat je minstens al eens hebt gehoord over het bestaan van de zogenaamde steigerpijp. Voor een dergelijke pijp geldt dat ze niet alleen kan worden aangekocht in verschillende uitvoeringen, daarnaast is het eveneens zo dat ze voor diverse doeleinden kan worden ingezet. Voor heel wat mensen geldt dat het voor hen niet helemaal duidelijk is wat de toepassingen van een dergelijke pijp of buis nu precies zijn. Bovendien weten ze ook vaak helemaal niet waar bij het kopen allemaal rekening mee te moeten houden. Geldt dit alles ook voor jou? Dan is het zeker interessant om rekening te houden met de hieronder terug te vinden informatie! 

Waar kan je een steigerpijp allemaal voor gebruiken?

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar hetgeen waar je een steigerpijp allemaal voor kan gebruiken. Wanneer we dat doen kunnen we vaststellen dat deze omwille van twee verschillende redenen kan worden gebruikt. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om ze te gebruiken als onderdelen voor het realiseren van een zogenaamde stellage. Deze wordt vaak gebruikt bij het bouwen of verbouwen van een woning. Dat is echter niet alles. 

De voorbije jaren hebben we kunnen vaststellen hoe steigerpijp ook steeds vaker wordt gebruikt bij het realiseren  van bepaalde meubelstukken voor in de woning. Heel veel mensen vinden het ontzettend fijn wanneer ze in hun interieur de beschikking hebben over bepaalde meubelstukken met een industriële uitstraling. Dat valt zeker te realiseren met behulp van steigerpijp. Zo kan je bijvoorbeeld zonder probleem een leuk rekje maken, maar kan ze ook worden gebruikt voor het realiseren van een kapstok. De mogelijkheden zijn alvast heel uitgebreid te noemen. 

Waar rekening mee houden bij steigerpijp kopen?

Bij het kopen van steigerpijp moet je er rekening mee houden dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende mogelijkheden. Concreet betekent dit dat je kan kiezen voor:

  1. Gegalvaniseerde steigerpijpen;
  2. Zwarte steigerpijpen;
  3. Onbehandelde steigerpijpen;
  4. Aluminium steigerbuizen;

Voor welke van deze verschillende opties jij finaal gaat kiezen zal altijd voor een groot deel worden bepaald door hetgeen waarvoor je ze gaat gebruiken. Steigerpijp is zoals eerder op deze pagina al aangehaald immers niet meer alleen in te zetten als onderdeel voor stellages. Die tijd is al even voorbij. Ben je op zoek naar een exemplaar om bijvoorbeeld enkele leuke meubelstukken mee te kunnen maken? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je voorkeur wellicht uit zal gaan naar zwarte steigerpijp. Als je ze gewoon gaat gebruiken voor stellages is dat uiteraard iets anders. 

Gegalvaniseerde exemplaren als populairste keuze

Wanneer je alle verschillende soorten steigerpijpen gaat vergelijken en tegenover elkaar gaat afwegen zal je tot de vaststelling komen dat de zogenaamde gegalvaniseerde exemplaren veruit het populairst zijn. Dat is het gevolg van het feit dat voor deze buizen geldt dat ze zonder probleem zowel binnen als buiten kunnen worden toegepast. Bovendien zijn ze licht glanzend, maar tegelijkertijd toch ook vrij ruw. In ieder geval, voordat je tot de aanschaf van één of meerdere van deze pijpen overgaat is het altijd een goed idee om even een grondige vergelijking tussen de diverse opties uit te voeren.