In de zomerperiode is een hor voor de meeste mensen een absolute must. Of je nu een hor plaats in de openslaande deur naar de tuin, de ramen van je slaapkamer of voor een balkondeur, je hor zal in ieder geval de nodige insecten, pollen en andere ongewenste bezoekers tegen houden. Op deze manier kun jij in de zomer lekker genieten zonder al te veel last te hebben van muggenbulten of hooikoorts. 

Doet je hor goed zijn werk, dan is de kans aanwezig dat deze na een aantal maanden in gebruik er niet zo mooi meer uitziet. Vele beestjes, pluisjes, pollen en andere afvalstoffen zullen zich opstapelen in je hor. Dit is natuurlijk niet zo fris. Je zult je hor dan ook af en toe eens moeten gaan schoonmaken. Maar hoe doe je dat eigenlijk, je horren schoonmaken? In dit artikel volgen enkele tips horren schoonmaken. Met deze tips horren schoonmaken hopen we dat jij weer een schoon en effectief hor tot je beschikking hebt.

Enkele tips

Veel mensen denken dat het schoonmaken van een hor erg veel werk kost, maar niets is minder waar. Tuurlijk, je moet er even wat tijd voor uittrekken. Maar zoals je zult zien in onze tips horren schoonmaken is het schoonmaken van je horren echt niet moeilijk. 

Ten eerste is het van belang dat je er voor zorgt dat de deuren en ramen waar het hor in zit allemaal open staat. Op deze manier zorg je ervoor dat het stof los kan komen door de wind. Heb je dit gedaan dan begin je met de randen van de horren schoon te maken. Zorg ervoor dat je focussed op de randen waar het hor over heen beweegt. Verwijder hier het stof met een stofzuiger en daarna met een natte doek.