stevige slaapbank

Van melkcentrifuge naar Miele wasdroger? Je zou het niet zeggen, maar de oorsprong van dit oerdegelijke huishoudelijke merk is ooit begonnen in een koeienstal. Na zeer veel omwentelingen, ofwel toeren, is er een innovatief product ontstaan dat tot in de puntjes is verzorgd. Inmiddels kiest Miele vooral voor de techniek van de warmtepomp. De warmtepompdrogers hebben het in de recente ontwikkelingen race gewonnen van de traditionele condensdrogers en luchtafvoerdrogers. Waarom zou je kiezen voor een Miele wasdroger, met warmtepomp?

Voordelen van de warmtepomp bij een Miele wasdroger

Anders dan bij de afvoerdroger is er bij een warmtepompdroger van een Miele wasdroger geen afvoer nodig. Al kan het reservoir dat vocht opneemt wel aangesloten worden op een afvoer. Ook wel weer handig, want dan hoef je niet steeds die bak te legen. In feite werkt het met dit type net als bij de condensdroger. Het verschil is vooral de warmtepomp: de techniek hiervan lijkt op die van een airco. Waar de airco koelt, haalt een compressor vocht uit de kleding. Het grootste verschil met de afvoerdroger is meteen het grootste voordeel van de Miele wasdroger: de warmtepomp droogt namelijk op lagere temperaturen en is daardoor zuiniger in energieverbruik.

Waarom een Miele wasdroger

Dat de Miele wasdroger zo zuinig is dankt het apparaat dus aan de warmtepomptechnologie. Maar ook aan een onderhoudsvrije warmtewisselaar en het speciale filter. Samen zorgen die er voor zorgen dat de droger langer meegaat. Wel zo duurzaam. Zo bespaar je, net als met Miele wasmachines, al gauw met een eenmalige goede investering op je langetermijn huishoudelijke uitgaven!

Een ander voordeel van de Miele wasdroger is de speciale kalksensor. Deze sensor meet de hoeveelheid kalk, waardoor de machine weet wanneer de was droog genoeg is. Zo voorkom je dat je was krimpt en er te droog uitkomt. Dit bijzondere Miele PerfectDry systeem zorgt voor een perfect op jouw wensen afgestemd droogresultaat. Perfect!