Met deze tips vind jij het juiste deurbeslag voor jouw binnendeur

Heb je een nieuwe woning gekocht? Dan wil je dat alles klopt. Zowel het exterieur als het interieur. Je wilt de juiste kleur verf op de muur, een mooie vloer laten leggen en vergeet ook zeker het deurbeslag van de binnendeur niet. Ook daarvan wil je namelijk dat deze perfect past bij de rest van de stijl. Maar hoe kies je dan het juiste deurbeslag voor een binnendeur? Er zijn enorm veel soorten deurkrukken verkrijgbaar. Wij vertellen je meer over de verschillen en modellen, om je te helpen geschikte deurbeslag voor een binnendeur te kiezen.

Strak resultaat

Houd je van een strakke afwerking? Dan is een deurkruk op rozet echt iets voor jou! Hiermee werk je jouw binnendeur op de meest strakke manier af. Er zijn verschillende vormen mogelijk. Je kunt kiezen voor rond, ovaal of vierkant binnendeurbeslag.

Deuren af kunnen sluiten

Zoek je binnendeurbeslag waarmee je een deur kunt afsluiten? Zoals voor de badkamer of het toilet? Dan heb je een ander soort deurbeslag voor de binnendeur nodig. Namelijk met sleutelplaatjes. Bij sleutelplaatjes heb je de keuze uit plaatjes met een sleutelgat voor een profielcilinder, maar ook een baardsleutel. In sommige gevallen kun je ook afdekplaatjes laten leveren om de sleutelgaten netjes af te dekken. Dit is zeker een tip als je alle deuren in dezelfde stijl wilt afwerken.

Waar je nog meer op moet letten

Het is dus belangrijk dat je weet waar je de deur voor wilt gebruiken als je deurbeslag voor jouw binnendeur gaat kiezen. En dat je nadenkt over de manier waarop je het deurbeslag wilt afwerken. Hieronder geven we je nog een aantal tips bij het kiezen van het juiste deurbeslag voor jouw binnendeur:
  • Moet er een deurkruk vervangen worden? Controleer altijd voordat je een deurkruk vervangt of het slot nog goed en soepel werkt. Mocht dit niet zo zijn, vervang het slot dan door een goed binnendeurslot.
  • Je kunt kiezen uit allerlei verschillende uitvoeringen binnendeurkrukken. Zo zijn er ook verschillende stijlen. Er is dus voor iedere woonstijl wel geschikt binnendeurbeslag te vinden.
  • Mocht je het binnendeurbeslag een leuk kleurtje willen geven, dan is dat ook mogelijk. Het coaten van deurbeslag voor binnendeuren is enorm populair tegenwoordig. Heb je bijvoorbeeld een zwart interieur? Dan kun je kiezen voor mat zwarte deurklinken. En zo is er nog veel meer mogelijk.
Wil je meer blogs over wonen lezen? Klik dan hier.