belgisch hardsteen

De voordelen van Belgisch hardsteen

Ben je, net als wij, ook zo’n fan van Belgisch hardsteen? Het liefst laten wij alles in huis van dit prachtige materiaal maken. De vloer, het aanrechtblad, de wasbakken en de dorpels. Belgisch hardsteen is namelijk een heel bijzonder kalkgesteente dat voor een exclusieve look zorgt. En dat terwijl het ook nog eens betaalbaar is! Bovendien heeft Belgisch hardsteen flink wat voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees dan snel verder, want wij vertellen je graag meer over Belgisch hardsteen.

Waarom Belgisch hardsteen?

Dat wij ontzettend enthousiast worden van Belgisch hardsteen en graag alles van Belgisch hardsteen kopen, heb je vast al gemerkt. Maar dit is niet geheel zonder reden. Belgisch hardsteen is namelijk een heel mooi kalkgesteente met veel voordelen. Zo is de steensoort:
  • Van hoogwaardige kwaliteit met een zeer lange levensduur
  • In grote hoeveelheden van dezelfde kwaliteit leverbaar
  • Bijzonder duurzaam
  • Blijvend, want hoe ouder het Belgisch hardsteen wordt, hoe mooier
  • Passend bij vrijwel elke interieurstijl
  • Bouwtechnisch sterk, maar ook ideaal als siersteen
  • Makkelijk te bewerken, dus geschikt voor maatwerk toepassingen

Verschillende afwerkmogelijkheden

Belgisch hardsteen heeft van nature een unieke blauwgrijze kleur. Deze steensoort staat prachtig in iedere woning. Bovendien is Belgisch hardsteen op verschillende manieren af te werken. Zo kun je het gesteente een persoonlijk tintje geven, waardoor het nog beter bij de rest van het interieur past. Je kunt het Belgisch hardsteen bijvoorbeeld laten zandstralen, dan krijg je een decoratief resultaat, maar ook blauw en/of donker zoeten voor een matte uitstraling. Er is van alles mogelijk.

Belgisch hardsteen onderhouden

Belgisch hardsteen kopen is één ding, maar vergeet niet dat je het ook goed moet onderhouden. Want alleen met goed onderhoud, kun je het Belgisch hardsteen in optimale staat behouden. Een tip van ons is om het Belgisch hardsteen te laten impregneren. Je brengt dan een beschermlaag aan op het materiaal. Ga hiervoor naar een expert. Wil je meer blogs van ons lezen over interieur? Klik dan hier.