rolsteiger

Steigers worden ingezet voor eindeloos veel projecten in en rondom huis. De rolsteiger is misschien wel de meest gebruikte steiger op de markt. Het is een praktische steiger die op veel manieren aan de wensen van de gebruiker af te stellen is. 

rolsteiger

Dankzij de zwenkwielen met spindel is de rolsteiger uitermate geschikt voor buiten. Je kunt hem dus ook plaatsen op oneffen terrein zoals een stoep. Daarnaast verschillen rolsteigers in hoogte: meestal is de laagste vorm zo’n vier meter lang maar ze kunnen tot wel veertien meter hoog zijn. 

Gebruik van de rolsteiger

Rolsteigers worden vaak gebruikt voor werkzaamheden zoals:

  • schilderwerkzaamheden, buiten maar ook binnenshuis
  • renovatie
  • werkzaamheden aan gevels en dakgoten

Steiger kopen en plaatsen

rolsteiger

Wanneer je voor het eerst met een steiger werkt is het verstandig om deze te laten leveren en plaatsen door een expert. Zoek dus altijd een verkoper die kennis van zaken heeft en jou helpt de steiger op de juiste manier vast te zetten. 

Opbouw

Het opbouwen van een rolsteiger is namelijk minder eenvoudig dan bijvoorbeeld die van een kamersteiger. Waar je een kamersteiger vaak met een persoon wel op kunt bouwen, is dat bij een rolsteiger anders. De rolsteiger heb je minstens twee personen voor nodig. Bovendien is het proces van in elkaar zetten iets ingewikkelder, zeker wanneer je dit voor het eerst doet. Je wilt immers dat de steiger veilig is en dus is opbouw van groot belang.