Er zijn talloze hypotheekvormen te verkrijgen, en elke vorm heeft voor- en nadelen. De Execution Only Hypotheek is groeiend in populariteit. Vooral voor mensen die al een aardige basiskennis hebben van de verschillende soorten hypotheken is deze vorm een goed idee. Maar wat is een Execution Only Hypotheek nu precies?

De Execution Only Hypotheek

Execution Only Hypotheek

Een Execution Only Hypotheek is een hypothecaire lening die je afsluit zonder dat je advies krijgt van een financieel adviseur. Dit is voor sommige mensen voordelig. Vooral omdat je geen advieskosten hoeft te betalen aan je hypotheekverstrekker. Maar is het wel slim om een hypotheek af te sluiten zonder advies? Dat hangt er vanaf hoeveel je al weet en wat voor stappen je verwacht te ondernemen. 

Is Execution Only voor jou?

Execution Only Hypotheek

Dat je geen advieskosten betaalt is fijn, maar uiteraard niet voor iedereen geschikt. Een hypotheek afsluiten zonder advies brengt namelijk risico’s met zich mee. Een hypotheek is een ingewikkeld financieel product. Om een goede beslissing te maken kijk je niet alleen naar je huidige financiële situatie maar ook naar de toekomst. Kun je deze hypotheeklasten nog wel opbrengen als je bijvoorbeeld werkloos wordt? Of je partner zijn of haar baan verliest? En hoe zit het als je uit elkaar gaat? Kun je de hypotheek dan nog wel betalen in je eentje?

Test doen

Omdat niet iedereen zomaar in staat is dit goed in te schatten, verplicht de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat iedereen die een execution only hypotheek wil afsluiten, eerst een kennis- en ervaringstoets moet doen.