Je hoort het waarschijnlijk wel eens voorbij komen op televisie, radio of in gesprek, deurbeslag. Maar wat houdt deurbeslag nu precies in en wat kan je er mee doen? 

Wat houdt deurbeslag in?

Deurbeslag is niets meer en niets minder dan een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft in, bij en rond je deur. Het aanbod aan deurbeslag is ontzettend groot en je kunt er alle kanten mee op. Als je het over dit soort beslag hebt dan kun je denken aan producten zoals deurbellen, sloten, deurklinken, scharnieren en nog enorm veel meer. Deurbeslag is daarnaast te onderscheiden in hangwerk, sluitwerk en beslag. Je vindt onder deze subcategorieën producten zoals scharnieren, grendels, krukken en sloten. 

Een deurkruk als deurbeslag?

De deur straalt van zichzelf al veel uit, maar je kunt daarbij de sfeer van een deurkruk niet onderschatten. De deurkruk straalt een bepaalde sfeer uit en moet enigszins goed matchen met de deur. Zorg daarom dan ook voor een goede afstemming, zodat het niet half half wordt. Naast dat er diverse kleuren deurkrukken beschikbaar zijn, zoals zwart, mat, nikkel en zilver, zijn er ook diverse modellen te koop. 

Welke materialen zijn er te koop?

Besluit je om bijvoorbeeld eenvoudige deurkrukken of deurklinken te plaatsen op je deur dan kun je kiezen uit diverse materialen die het uiterlijk van je deur heel anders kunnen maken. Als je het over materialen hebt dan kun je denken aan bijvoorbeeld RVS, messing, aluminium, nikkel en hout. Ieder materiaalsoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo is bij RVS het geval dat het erg licht in gewicht is, maar wel een zeer nette en mooie uitstraling heeft. Hout deurbeslag is doorgaan wat minder makkelijk te vinden, maar heb je eenmaal de perfecte houten deurklink gevonden dan geeft dat je deur een hele unieke uitstraling mee.

Hoe pas je deur beslag toe aan je deuren?

Met het toepassen van deur beslag wordt bedoeld wat voor deur beslag je precies wilt hebben. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar sierlijke deur beslag dat vooral veel sfeer en stijl uitstraalt en daardoor de ruimte extra versterkt? Of ben je juist op zoek naar robuust beslag of beslag met een slot? Er zijn legio soorten deur beslag te vinden dus je hoeft je geen zorgen te maken of er wel of niet iets geschikt tussen zit voor jouw deur. Denk allereerst goed na over wat je wilt en zodoende kan je snel bepalen en duidelijk maken waar jouw deurklink allemaal aan moet voldoen. 

Op zoek naar extra veiligheid?

Het is interessant en leuk om op pad te gaan voor deur beslag. Dat komt omdat je uit zoveel verschillende soorten kunt kiezen. Maar wat te denken dat het ook een stukje veiligheid moet bieden. Daarom is beslag met extra scharnieren, kerntrekbeveiliging en dievenpennen het overwegen waard om naar te kijken. Schaf dan ook vooral deurbeslag aan voor de buitendeur die een goede beveiliging heeft. Ook heb je voor binnendeuren genoeg mogelijkheden om dit

te beveiligen. Zo kun je denken aan een WC slot, nachtslot of loopslot. Op deze manier maak je het mogelijk om elke ruimte zo veilig mogelijk af te sluiten. En dat is uiteindelijk het doel van extra veilig deurbeslag.