Wil je het huis isoleren en daarom gebruik maken van kruipruimte isolatie? Dan is het van belang dat je hier alles over te weten komt. Het is namelijk van belang dat het allemaal goed uitgevoerd wordt en je dus ook de juiste voorbereidingen gaat treffen. Daarbij begint de voorbereiding al door te kijken naar een goede professional die de isolatie gaat plaatsen. Een van de professionals waar je altijd een goed resultaat kunt krijgen, is Isolatiespecialist.nl. Maar wat moet je precies weten over deze isolatie? Onderstaande informatie gaat jou op weg helpen met de voorbereidingen.

Kruipruimte isolatie in iedere kruipruimte 

Kruipruimte isolatie wordt bij een groot aantal woningen toegepast. Het is de isolatie van de ruimte die onder de woning zit, tussen de bodem en de begane vloer van de woning. Over het algemeen is deze ruimte tussen de 70 en 80 centimeter hoog en zal een barrière vormen tussen de vochtige grond en de vloer. Door de isolatie toe te passen, zal het vocht niet meer de woning in kunnen dringen en zal de warmte binnenshuis niet via de vloer kunnen ontsnappen. De condensatie zal dan via de gaten in de gevel kunnen ontsnappen. 

De bovenkant van de kruipruimte geïsoleerd 

Bij de kruipruimte isolatie kunnen verschillende methoden gebruikt worden. De methode hangt af van de situatie die zich in jouw woning bevindt. Als de kruipruimte toegankelijk is, kan er gebruik gemaakt worden van vloerisolatie. Hiermee wordt het materiaal aan het plafond van de kruipruimte geplaatst, direct onder de vloer. Hiervoor wordt vaak PUR gebruikt. Het grote voordeel is dat er geen contact is met de koude lucht in de ruimte en de vloer altijd beschermd is. Daarbij zal de warmte helemaal niet meer de ruimte in kunnen komen. Het is daarom ook een van de meest gebruikte methoden voor de isolatie. 

De bodem isoleren als alternatief 

Als de kruipruimte niet toegankelijk is, moet er een andere manier van kruipruimte isolatie gebruikt worden. In dit geval zal er vaak bodemisolatie ontstaan. De kruipruimte is hiervoor lager dan 35 tot 40 centimeter en zal daarom opgevuld worden met licht isolatiemateriaal. Hiervoor wordt het materiaal over de bodem verdeeld. Ook kan het zijn dat er nog extra bodemfolie wordt gelegd voor het opvangen van vocht. Houd er hierbij wel rekening mee dat je iets meer warmteverlies hebt, doordat het isolatiemateriaal niet direct onder de vloer ligt. 

Breng jouw energierekening omlaag 

Dankzij kruipruimte isolatie kun je ervoor zorgen dat de warmte niet meer uit de woning kan ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat jouw energierekening aanzienlijk lager wordt. Daarbij is het wel belangrijk dat de juiste methode gebruikt wordt. Door contact op te nemen met een professional zoals isolatiespecialist.nl kun je hier veel duidelijkheid over krijgen en zullen jouw vragen altijd beantwoord worden. Jij weet hierdoor precies wat er allemaal bij komt kijken en welke voorbereidingen er eventueel getroffen moeten worden voordat de professional aan de slag gaat. Jij gaat er te allen tijde veel voordelen aan behalen.