Ben je net verhuisd? Of zit je midden in een verbouwing? En je aan het afvragen hoe je je huis binnenkort inrichten gaat? Dit is heel belangrijk. Wanneer je namelijk een klassiek interieur gaat inrichten, zal dit niet binnen een paar weken veranderd worden. Hierdoor wil je graag dat het goed is. Zo hoef je namelijk ook niet om de paar maanden een nieuw stoeltje te kopen of een nieuwe spiegel. Bovendien is het fijn om voor een klassiek interieur te kiezen, zodat je meubels die je gaat bestellen of hebt ook allemaal bij elkaar passen. Door de keuze van een vintage interieur te maken, blijft je interieur en huis tijdloos. Met een klassiek interieur hoef je namelijk niet mee met de tijd. Ben je benieuwd waar het vintage interieur vandaan komt en wat de kenmerken hiervan zijn? Lees dan verder.   

Tegen naar de historie

De naam van vintage interieur komt niet uit de 21ste eeuw waarin we momenteel leven. Het Klassiek interieur gaat terug in de tijd van de wedergeboorte. Hier is de stijl namelijk ontstaan.  

1ste, 2de of 3de plaats?

Materialen die bekend staan bij een klassieke soort interieur zijn hout, marmer, goud, brons en zilver. Een klassiek interieur straalt voornamelijk rijkdom uit. Dit komt doordat donkere kleuren zoals bruin, donkerrood en donkerblauw worden aangevuld door kleuren als brons, zilver en goud. Maar ook crème is een kleur die hierbij niet vergeten mag worden. De grotere meubels zoals tafels, keukens, deuren, bedden, etc. in een klassiek soort interieur zijn meestal rechthoekig of vierkant. De wat kleinere meubels zoals stoelen, baden, lampen, maar ook kranen en spiegels zijn meestal wat ronder van vorm. De combinatie van deze twee maat het tot een klassiek interieur. Stoffen voor meubels zijn vaak gemaakt met veel ambacht en heel fraai. Voorbeelden van stoffen zijn fluweel, velours en linnen. Wanneer je hier niet zo fan van bent, kun je ook kiezen voor leer.  

De barok stijl 

In een vintage interieur kan ook geen behang ontbreken. Een barok motief past hier heel erg goed bij. Dit motief is vaak heel erg sierlijk en mooi afgewerkt. Ook komt het patroon meerdere malen terug. Bovendien is het barok motief ook vaak symmetrisch. Om het barok motief er in je kamer echt uit te laten springen, is het leuk om dit motief in kleur te doen. Een kleur die goed past bij de ruimte, maar in een ruimte waarbij de meubels niet te veel aandacht trekken. Hoe minder meubels aandacht trekken, hoe meer het behang naar voren springt. Ook kun je het behang in een geheel andere kleur bestellen dan dat je meubels zijn. Hierdoor springt het behang nog meer naar voren.  

Klassiek interieur? Kies voor the sky catcher

Wanneer je je vintage interieur echt naar buiten wilt laten komen, zijn woonaccessoires en mooie meubels van groot belang. Denk hierbij aan een klassiek bureau of hele mooie kroonluchter, die heel de kamer doet verlichten. Dit de enige echte eye catcher voor je huis. Daarnaast zijn ook accessoires die heel antiek zijn heel mooi om te combineren met je klassiek interieur. Denk daarbij aan zwart wit foto’s in een gouden of bronzen lijst die je aan de muur hangt. Of aan een groot vloerkleed met een echt barok motief.