Even een paar weken op vakantie zat er voor de meeste van ons niet in dit jaar. Sterker nog, een hoop populaire vakantiebestemmingen kwam je als Nederlander niet eens binnen. Ontzettend jammer natuurlijk, maar het is ook een ideaal moment om weer eens op pad te gaan in eigen land. En geloof ons, je zal er al snel achter komen dat het best lekker vertoeven is aan de Nederlandse kust. Al helemaal na het lezen van deze tips om het nog eens extra dat vakantie gevoel te geven!

Zoek de rust

Mensen denken al gauw aan stranden als Zandvoort en Scheveningen wanneer het over Nederlandse stranden gaat. Kortom, loeidruk en erg toeristisch. Gelukkig heeft Nederland een ontzettend lange kustlijn en zijn er dus gemakkelijk ontzettend rustige stukken strand te vinden. Vaak moet je wel ietsjes langer lopen, maar het loont wel! En een stukje lopen door de prachtige duinen is natuurlijk ook geen straf. Een leuk en rustig strand is bijvoorbeeld Langeveldenslag, maar eigenlijk zit je altijd wel goed als je bij de grote badplaatsen uit de buurt blijft!

Pak lekker uit

Maak van een dagje strand ook echt eens een hele dag strand. Ga lekker op tijd en neem een strandtentje mee, zo zit je ook nog eens lekker uit de wind. Natuurlijk moet je ook niet de koelbox met de nodige versnaperingen niet vergeten. Voor avondeten kan je natuurlijk een wegwerp barbecue meenemen, lekker makkelijk en ongelofelijk sfeervol, al helemaal wanneer de zon in de zee begint te zakken. Zelf neem ik altijd nog een lekker stoeltje mee, zodat je heerlijk kan kijken naar de zee. Een handige en leuke soort stoel om mee te nemen is een zogenoemde regisseursstoel. Deze vrolijk gekleurde stoeltjes zitten heerlijk en passen helemaal op een strandsetting. Zo lounge je ook nog eens in stijl!  

Respecteer de zee

Nog een onmisbare tip, de Nederlandse zee kent een behoorlijke hoeveelheid stroming. Het is dus totaal niet aan te raden om met bijvoorbeeld opblaasbandjes de zee in te gaan, voor je het weet drijf je namelijk ontzettend ver af op dit soort dingen. Maar ook zwemmers moeten altijd oplettend zijn. Raadpleeg dus van te voren of het wel verantwoord is om diep de zee in te gaan op die dag. Meestal is dit te vinden op het internet, en geeft de kustwacht dit aan op het strand zelf met vlaggen. Luister hier dus goed naar, de zee is immers prachtig, maar ook gevaarlijk!