Heerlijk genieten van de zon. Dat hebben we de afgelopen periode volop kunnen doen. Sterker nog, bij vlagen was het zó warm dat het ophangen van een schaduwdoek echt geen overbodige luxe bleek te zijn. Dit schaduwdoek hang je snel en gemakkelijk op en kan de hele zomer blijven hangen. Door verscheidenheid in maten kun je op bijna iedere plek in je tuin wel schaduw creëren. Je hebt alleen een basis nodig waar je het doek en de haken aan kunt ophangen. Nu de zomer op z'n eind loopt, is het misschien tijd om het doek schoon te maken en netjes op te vouwen. Zo kun je er volgend jaar weer van genieten. Bij schaduwdoekplaza vind je alle benodigdheden om je schaduwdoek goed op te kunnen bergen.

Schaduwdoekplaza heeft meer dan alleen doeken

Natuurlijk is schaduwdoekplaza de eerste site waar je gaat kijken voor een schaduwdoek. Ze hebben ze in alle soorten en maten en kunnen je adviseren over de verschillende mogelijkheden. Zo heb je voor op je balkon een ander doek nodig dan voor in je tuin. Ook voor het systeem om de schaduwdoeken goed te kunnen ophangen kun je terecht bij schaduwdoekplaza terecht. Voor je het doek voor de eerste keer ophangt, is het slim om het te behandelen zodat vuil er niet aan blijft plakken. Je kunt ook dit middel via schaduwdoekplaza aanschaffen.

Kies de plek van je schaduwdoek goed

Je wilt immers gemak hebben van je doek, het moet niet in de weg hangen. Maar als je het te hoog ophangt, kan de zon er nog net onderdoor piepen. Het ophangen van je schaduwdoek luistert dus best nauw. Het is slim om in eerste instantie te kiezen voor een tijdelijke oplossing. Zo kun je goed bepalen of het doek precies daar hangt waar je het hebben wilt. Veel mensen kiezen ervoor om het doek boven het kinderbadje of de zandbak te hangen. Je kleine kinderen zijn dan zo beter beschermd tegen de zon.

Wordt zo'n doek door het hangen in de zon en de regen niet lelijk?

Als je het doek goed behandelt met het te bestellen middel, zorg je alvast dat de kans op "het weer" in het doek nog kleiner wordt dan die al was. Hou je dan ook nog in de gaten dat er geen bladeren en vogelpoep op het doek blijven liggen, dan kun je er lang plezier van hebben. Door het regelmatig even schoon te maken met een doekje en wat water heb je er het langst plezier van.