Als jij op zoek bent naar een design tafellamp, dan staan er een groot aantal opties voor je open. Door te kiezen voor design zorg je ervoor dat je niet bijdraagt aan massaproductie en dat je echt een bijzondere lamp in huis haalt om je interieur uniek mee te maken. Aan de andere kant is het ook lastig om een lamp te vinden, want er zijn zoveel ontwerpers die allen bijzonder getalenteerd zijn en die schitterende producten verkopen. De informatie hier is samengesteld om jou te helpen bij het vinden van de perfecte design tafellamp voor jou.

Welke ontwerper kies je voor je design tafellamp?

Om de keuze al wat kleiner en gemakkelijker te maken, begin je met het uitkiezen van een designer. En dan let je op een aantal punten.

  • Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een designer uitkiest die producten maakt die je mooi vindt. Bekijk de rest van het assortiment ook, want het is goed mogelijk dat je je design tafellamp een keer wilt vergezellen met een ander product van dezelfde designer.
  • Vervolgens kijk je waar de designer vandaan komt. Wil je de Nederlandse kunstenaars steunen, dan is het goed om voor een ontwerper te kiezen van Nederlandse herkomst. Deze gebruiken vaak ook plaatselijke ambachtslieden bij de productie van hun lampen.
  • En als laatste kijk je naar de normen en waarden van het designlogo. Besteden ze aandacht aan duurzaamheid? Waar komen de materialen die ze gebruiken vandaan? Hoe zit het met transport en efficiëntie? Dat zijn allemaal zaken die vandaag de dag belangrijk zijn.

De tafellampen bekijken

Heb je een designer gevonden die aan je wensen voldoet, dan kun je het assortiment doorgaan nemen. Vaak kan dat via een webwinkel, maar bij twijfel is het beter om de design tafellamp in het echt te bekijken.  Je kunt er een gezellig dagje uit van maken. Veel designers hebben een showroom die je kunt bezoeken en waar je terecht kunt met al je vragen. Daar zie je dan de tafellampen, maar ook de rest van de producten die door de ontwerper worden gemaakt. Uiteraard kun je dan je design tafellamp meteen ook bestellen.

Tafellampen zijn ook sfeerlampen

Een design tafellamp heeft een praktische functie, maar vergeet niet dat deze ook een echte sfeermaker kan worden in huis. Daarom worden tafellampen onder de noemer sfeerverlichting en accentverlichting geschaard. Het doel van jouw verlichting is erg belangrijk bij het uitkiezen van je tafellamp. Deze kan namelijk ook een schitterende toevoeging zijn aan je interieur als je niet aan tafel zit. Door voor design te kiezen combineer je een praktische- met een decoratieve functie.

Jouw tafellamp aanschaffen

Met deze informatie vind je vast een design tafellamp die past bij wat je nodig hebt. Selecteer eerst een designer, om de keuzemogelijkheden die je hebt te verkleinen. Vervolgens ga je langs of bezoek je de webwinkel om je keuze te maken en je design lamp te bestellen. Je haalt dan een schitterend en uniek product in huis waar je vast vele jaren met plezier gebruik van maakt. Op zoek naar iets anders? Overweeg dan eens het aanschaffen van wandlampen van een designer.