Een keukenblok kan soms een keuken vervangen of daar een aanvulling bij zijn. Vooral bedrijfspanden of kantoren kiezen graag voor keukenblokken. Zo is er op het werk de gelegenheid even iets op te warmen, de handen te wassen of lunch hapjes te bereiden. Een goedkoop keukenblok is vaak geen toonbeeld van charme of geraffineerdheid. Hun ‘looks’ zijn geheel gericht op praktisch keukenwerk. Meestal bestaat een keukenblok uit een recht stuk van drie kastjes, met de kraan in het midden. Eigenlijk heb je dan een gewone keuken, alleen een stuk kleiner.
Voor zakelijk gebruik werkt een goedkoop keukenblok goed
Organisaties hebben baat bij een keukenblok. Voor in de kantine of in de koffiehoek. Wellicht is er ook eentje nodig voor een facilitaire ruimte. Je kunt kiezen uit diverse lengtes. Heb je een spoelbak nodig en moet je er een maaltijd op kunnen maken? Dan is de keuze voor eentje van 180 cm snel gemaakt. In andere gevallen volstaat een blokje van 140 of 120 cm. Elk keukenblok is te koop met of zonder spoelbak. Voor veel kantoren is het wel handig om water te kunnen tappen. Terzijde van de spoelbak kunnen gebruikte kopjes dan even terecht. Keukenblokken met spoelbakken kennen een aantal voordelen:
- • Handen wassen
- • Water tappen
- • Spullen spoelen
- • Spullen schoonmaken
- • Waterpunt in een klein, verloren hoekje zetten
Goedkoop keukenblok zonder spoelbak
Als je geen water nodig hebt, ben je goed af met een keukenblok zonder spoelbak. Deze bieden extra opbergruimte en ook extra werkruimte als je staande bezig bent. Je vindt ze veel terug in scholen, kantoorgebouwen en ook wel garages. Heel handig om al je gereedschap bij elkaar te houden.
Voor ander zakelijk gebruik
Je vindt de keukenblokken overal, van laboratoria tot schoonheidssalons. Indien nodig is er ook apparatuur in geïnstalleerd. De vormgeving blijft ook dan eenvoudig. Vooral een koelkastje is geliefd. Maar er zijn er ook met een kookplaatje.
Kitchenette, mini-keuken of keukenblok
Dit zijn drie verschillende keukensystemen. Een kitchenette betreft een keukentje dat zelden breder is dan 100 cm. Je hebt dus erg weinig werkruimte maar wel genoeg om even een ontbijtje of een eenvoudige maaltijd klaar te maken. Kitchenettes zijn ondanks hun bescheiden voorkomen wel vaak goed ingericht. Het voelt alsof je in een echte keuken aan het werk bent; maar dan met wat minder armslag. De kitchenette verschilt van een mini-keuken omdat de laatste toch weer wat groter is. Van ca. 150 tot maximaal 300 cm. Zo’n keukentje leunt nog het meest tegen een volwaardige keuken aan. Tot slot het keukenblok. Dat is de meest eenvoudige van de drie, vaak een eenvoudig blokje met een spoelbak en kraan. Ga je die uitbreiden met bijvoorbeeld een koelkast of andere apparatuur, dan wordt een goedkoop keukenblok feitelijk al een kitchenette.
Doel van een kitchenette
Kitchenettes passen prima bij Bed & Breakfast panden. Of op de kamer van de gasten of in de gemeenschappelijke ruimte. Keukenblokken die ook wel als pantry keukens worden aangeduid, zijn geen keukens zoals een kitchenette. Een goedkoop keukenblok doet meer aan als een voorraadkast maar kan wel uitgebreid worden als zeer eenvoudig keukentje. Je treft ze vaak aan in kantoren, studentenhuizen of studio’s. De mini-keuken is ideaal als je een echte keuken moet hebben, maar er jammer genoeg plaatsgebrek is. Van alle types zijn ook mobiele varianten verkrijgbaar.
Keukendepot: kwaliteitskeukens voor de laagste prijs.