Zelf nu we weer op kantoor mogen werken, kiezen er toch vele voor om volledig of in ieder geval gedeeltelijk thuis te werken. Sommige hebben misschien geen andere optie omdat er nog geen mogelijkheid is om op kantoor te werken, het is dan belangrijk dat je thuis net zo optimaal en efficiënt kan werken als op kantoor, in dit artikel lees je hoe. 

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Sommige werkgevers bieden diverse apparatuur en meubels aan om te lenen, zodat hun werknemers ook optimaal thuis kunnen werken. Den bij apparatuur aan een beeldscherm of laptop, een muis, een toetsenbord en eventueel een zakelijke telefoon. Bij meubels kan je denken aan een verstelbare bureaustoel of een in hoogte verstelbaar bureau. Op kantoor vind je steeds vaker een zit sta bureau, maar thuis er een aanschaffen is ook geen overbodige luxe. Een in hoogte verstelbaar bureau is te vinden in diverse maten en soorten. Zo heb je ze met een hengsel eraan die je moet draaien zodat je de hoogte naar wens kan aanpassen, maar je kan ook kiezen voor een elektrisch bureau daar verstel je de hoogt heel makkelijk met een klik op de knop. 

Pauze locatie onder de loep

Niet alleen op kantoor, maar ook thuis moet je pauzes inlassen die zijn net zo belangrijk als je werkhouding. Vaak heb je bij een 8 urige werkdag 3 pauze momenten, Twee kleine koffiepauzes en een grotere voor de lunch. Vooral wanneer je je moeilijk kan concentreren en snel bent afgeleid kan een frisse neus wonderen doen voor je focus. Het is dan ook geen overbodige luxe om in je grote pauze een klein blokje om te doen. Door de buitenlucht kan je je beter focussen en erna productiever aan het werk gaan. 

Tijdsplanning

Vaak gaat men tijdens het thuiswerken nog huishoudelijk taken, omdat je toch thuis bent en het wel snel gedaan is. Wist je dat dat juist averechts werkt voor je focus? Het is juist aan te raden om dagelijks te starten alsof je naar kantoor gaat, dus je ochtend te starten alsof je de deur uit moet, je aankleden etc. en begin je werkdag thuis met een kop thee of koffie net zoals je op kantoor zou doen. Vaak worden je pauzes op kantoor ingepland en heb je iedere twee uur ongeveer een pauze, twee korte pauze momenten en een die langer is voor de lunch. Door iedere twee uur een pauze in te lassen, wissel je van werkhouding en kan je je na je pauze beter concentreren op je werk