Een houten hekwerk kan nu net de kers op de taart die je tuin is zijn. Door een mooi houten hekwerk te (laten) plaatsen, zorg je voor een afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren. Zo geef je niet alleen duidelijk de erfgrens aan, maar je maakt met een houten hekwerk ook echt je eigen plekje. Dat hekwerk hoeft echt niet hoog te zijn. Misschien heb je wel heel goed contact met je buren en wil je ze gewoon kunnen zien (en zij jou), maar wil je wel een duidelijke grens. Door een hekje te plaatsen zorg je daarvoor.

Kies een houten hekwerk voor een natuurlijk effect

Hekjes zijn er in alle soorten en maten en in allerlei materialen. Natuurlijk kun je kiezen voor een metalen hek of misschien zelfs voor een kunststof variant. Maar een houten hekwerk zorgt net voor dat beetje extra sfeer. Je kunt deze hekken kant en klaar kopen en zelf plaatsen. Je hoeft dan verder niet heel handig te zijn, je hoeft alleen maar flinke gaten te graven voor de palen waar je het hek aan wilt bevestigen. Is je hek niet al te hoog? Dan hoef je de palen niet extra te verstevigen met beton. Als je zeker wilt weten dat je hekje geen kant op kan, hoe hard het ook waait, dan kun je alsnog kiezen om de gaten af te vullen met snelbeton.

Schilder je hek of juist niet

Je ziet vaak dat de houten hekjes die voor huizen staan geschilderd worden in de kleuren van het huis. Dus zijn de kozijnen groen, dan wordt het hekje ook vaak groen gemaakt. Dat zorgt voor eenheid en maakt dat het hekje echt bij het huis hoort. Maar heb je geen zin in al dat onderhoud? Kies dan een houten hekwerk van hardhout. Je hoeft er dan niets mee te doen, alleen het plaatsen is dan voor jou. Na verloop van tijd zal het hout wat vergrijzen, maar dat geeft het juist een mooi effect.

Samen met de buren

Als je in een twee-onder-een-kap woont en je wilt een houten hekwerk voor je huis plaatsen, overleg dan even met de buren. Het is wel zo mooi als je hetzelfde hekwerk plaatst. Je zorgt er dan voor dat de tuin extra groot lijkt. Ook is het natuurlijk altijd gezelliger om samen met de buren aan de klus te gaan. Vele handen maken licht werk. Voor je het weet leggen jullie samen ook nog nieuwe bestrating!