De vakantie tijd is aangebroken en dit kan, naast het op vakantie gaan, gepaard gaan met het werken in de tuin. Het weer is afgelopen tijd nog wel een beetje wisselvallig geweest en het is lastig om te zeggen wanneer het weer echt weer zomers gaat worden. Toch kan het ook op wat bewolktere dagen heerlijk zijn om even aan de slag te gaan in de tuin. Zo hoef je alleen nog maar van de tuin te genieten wanneer het zonnetje wel volop gaat schijnen. Daarnaast, wanneer je het goed aanpakt, kun je het jaar daarop, wanneer samenkomsten weer makkelijker te organiseren zijn, vrienden voor een BBQ laten langskomen. Ideaal natuurlijk, lees snel verder voor een aantal tips die je mee kunt nemen voor wanneer je aan de slag gaat!

Een plan van aanpak.

Dit is vooral een aanrader voor wanneer je het groots gaat aanpakken en je graag de hele boel op de schop wilt gooien. Dit scheelt veel improvisatie momenten en zal je meer overzicht geven in hoe je het gaat aanpakken. Schrijf in dit plan hoe je het graag zou willen zien, wat je wel of niet mooi vindt, waar je graag je tuin voor wilt gaan gebruiken of eventuele specifieke dingen die je wilt hebben in de tuin. Wanneer je eenmaal hier volledig uit bent kun je er natuurlijk voor kiezen om een hovenier om hulp te vragen, maar je kan het natuurlijk ook allemaal zelf doen. Het opstellen van zo een plan scheelt dus later veel gedoe met het maken van last minute keuzes. Echter, je hoeft je hier natuurlijk niet perse aan het plan volledig te houden. Een goede tip die ik hierbij kan mee geven is dat je alsnog bij iedere stap nadenkt of je er nog steeds helemaal volledig achterstaat. Neem bijvoorbeeld het planten van een leuke boom. Deze kan in het begin super leuk staan, maar na een aantal jaar kan hij dusdanig gegroeid zijn dat je er alleen maar last van ervaart.

Ga opzoek naar kwalitatief goede producten.

Mooie nieuwe tegels, een leuk houten hutjes of mooie planten in je tuin toevoegen is natuurlijk hartstikke leuk en staat allemaal ontzetten leuk. Echter, is het zeker aan te raden om niet te bezuinigen op de kwaliteit hiervan. Dit gaat je namelijk vooral op langer termijn schelen. Zo kan je bij Hillhout goede kwalitatieve tuinhout producten vinden die zeker wel een aantal jaren mee kunnen gaan, ideaal natuurlijk. Het hoeft niet zozeer meteen allemaal duur te zijn, maar om het nogmaals goed te benadrukken, op langer termijn is het zonde wanneer je bezuinigt op de kwaliteit.